Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Frågor. Svar. #2

 |  Publicerad 2013-09-23 15:56  |  Lästid: 4 minuter

Jag vill också veta vad x-box heter! Och så vill jag veta mer om x-box i allmänhet.
Vi stavar det ”Xbox”. Än så länge finns inte så värst mycket att säga om henne. Hon sover mycket och blir arg när hon är hungrig och verkar i största allmänhet lite lätt uttråkad.

Favoritchoklad? Form, färg och konsistens och hur mycket?
Jag har inga fördomar, en god vän beskrev mig trots allt en gång som en ”all in-ätare”.  Men just precis nu äter jag faktiskt sjukt mycket sån där 85-procentig mörk choklad eftersom det är något med beskheten i den som verkligen gör underverk för min snusabstinens. Är det ett lite mer festligt tillfälle gillar jag mint. Eller allra helst snus.

Jag är också jättenyfiken på vad Xbox heter.
Xbox.

Hur träffades du och din fru?
Vi ”träffades” väl egentligen inte så mycket som att jag ”följde efter henne tills hon gav upp”, kan man säga. Jag tror att hon brukar referera till vårt förhållande som ”en sån där katt som springer in i din lägenhet och sedan bara vägrar gå hem i sex år”.

Och som föjld-fråga på det tänkte jag kolla vilka tider du eventuellt skulle vara på bokmässan? Jag vill ju gärna ha den där worsen i lagom tid till att senare försvinna till Borås.
På fredagen är jag i Månpockets monter mellan 14 och 18. På lördagen är jag i Bonniers monter från 11.30.

Läser du alla kommentarer till dina inlägg? Får du någon slags notis om att någon har kommenterat ett inlägg?
Jag försöker läsa allt, både här och på Facebook och på Twitter och i mejlen. Ibland, till exempel när mina barn är sjuka eller när det har kommit ett nytt avsnitt av Suits, tappar jag kontrollen lite över inflödet och då hinner jag tyvärr inte svara på allt. Men jag försöker läsa så mycket jag har möjlighet till.

På tal om användandet av ordet smarthuvud. Det är ett ord som jag också använder. Men jag brukar också twista till det lite och säga ”smartskalle” och ”smarto”. Är det något du också gör? Eller är det mer ”smarthuvud or nothing!”?
Jag är en enkel man med ett enkelt språk. Jag varierar mig sällan. ”Smarthuvud” fyller de flesta basala sociala interaktionsbehoven för min del.

Och nu till den viktigaste frågan. Cocos eller strössel på kärleksmumsen?
”Eller”?

Kan du se skillnad mellan oss som råkar ha samma alias ibland? Jag oroar mig för sammanblandning. (Denna C tycker det är självklart att ni ska ha dotterns namn och personlighet helt för er själva. Kanske kan ni nämna namnet för någon rik släkting så att hon kan nämnas i testamentet. Men annars helt för er själva.)
Jag tror det. Eller alltså, jag är inte helt säker på att jag förstod frågan. Jag tror att förskolepersonalen kommer behöva vissa personlighetsuppgifter om vi inte ska gå helt ”The artist formerly known as Xbox”. Men i övrigt är jag rätt säker på att det kommer lösa sig.

Din fru är ju vegetarian, så du måste ju ändå äta en hel del vegetariskt? Vilken är din vegetariska favoriträtt?
Är ost en rätt? I så fall säger jag ost.

Om de får veta vad X-Box heter, så vill jag veta vad 3-åringen heter.
Wii.

Vilken är din förätar-favorit?!
Generellt gillar jag mackor och korv mest av allt så jag får väl säga att för-ätar-korven, som fyller båda kriterierna, ligger bra till.

Vad jobbar din vän och kontorskollega N med egentligen? Han kan väl inte bara blogga, eller? Och när dyker du upp i Nyköping och ritar något vackert även i min Ove bok?

Om du har letat upp hans blogg så är tidningen som äger sajten en ypperlig ledtråd för att vidare förkovra dig i hans primära försörjning, vilket jag för din underhållnings skull verkligen på alla sätt starkt rekommenderar. Men frågar du mig så borde han absolut ha fått blogga på heltid om det hade funnits någon form av rim och reson i den här planetens kapitalistiska system. I övrigt tror jag dock att han själv främst siktar på någon form av internationell proffstour i japansk bambuflöjt, om det finns tillgängligt med prispengar motsvarande de som Henrik Stensson sopade in häromdagen.

Jo, alltså, nu när du frågar så undrar jag om du har läst mitt brev till dig. Jag vill ju inte tjata eller så, jag har redan kommenterat i bloggen en gång och på Facebook en gång så efter den här kommentaren får det vara bra.
Jag har läst det nu. Varmt tack. Det var fint att du gillade boken.

Jag undrar vilka favoritbloggar du har (som inte skrivs av någon som arbetar på ditt kontor)?
Alla dagar i veckan säger jag ju Bank och Nivas fotbollsblogg på Sportbladet. Min fru säger http://supermamman.tumblr.com. Hon brukade skratta sådär åt mig i början av vårt förhållande innan hon nyktrade till.

Det har ju meddelats att Ove ska bli film, men sen har det inte sagts mer om det alls. Är mycket nyfiken om när filmen kan väntas på duken, och har det meddelats något alls om vem som kommer spela Ove?
Enligt produktionsbolaget har de planerat för premiär hösten 2015. Det är egentligen ungefär allt jag vet. De skriver manus just nu, och lite då och då bjuder de in mig för att äta wienerbröd och ”bolla tankar och reflektioner”. Det är artig stockholmska för ”vi kommer inte lyssna på dig eftersom vi inte kan lägga en produktion för en jävla massa pengar i händerna på en kille som inte kan sitta i ett konferensrum i fem minuter utan att lyckas få wienerbrödssmulor OVANPÅ kepsen, men det är förstås viktigt för oss att du får känna dig delaktig”. Det är lite som när jag försöker få min treårige son att känna att det är h-a-n-s idé att klä på sig och borsta tänderna och gå till förskolan på morgonen istället för att stanna hemma och softa och kolla på Jake och Piraterna och käka cashewnötter hela dagen, inte min. Generellt kan man väl säga att produktionsbolaget är betydligt bättre på att upprätthålla illusionen av medbestämmande än vad jag är med treåringen. Imorse låste han in mig i garaget och sprang upp i lägenheten igen. Och sen frågar min fru varför jag förvarar nödsituationsmat i bilen. Vad var frågan nu igen? Filmen. Jo. Nä. Jag vet väl ungefär lika mycket som alla andra. Utom de på produktionsbolaget, alltså. De vet säkert mycket mer än jag. Jag hoppas att det kommer finnas bra snacks. De har lovat att det kommer finnas bra snacks.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2013-09-23 15:58