Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Frågor. Svar. Vanliga sättet.

 |  Publicerad 2014-08-15 20:39  |  Lästid: 2 minuter

Jo. Hej. I den här bloggens begynnelse för några år sedan försökte jag få den att framstå som en av de där riktiga bloggarna, de där som har bilder och byxor och innehåll och sånt där, genom att då och då ha en ”frågestund”. Den gick i all enkelhet ut på att några av de bloggläsare som i brist på bättre internet cirkulerade här ställde olika frågor som de funderade över. Och jag svarade. Ibland på de frågor som ställts och ibland på helt andra frågor, som jag trodde hade ställts, eftersom jag inte hade koncentrerat mig ordentligt när jag läste frågorna. Ibland handlade det om saker jag hade skrivit och ibland handlade det om fotboll och ibland handlade det om månlandningen. Eller den perfekta storleken på fickor i dunjackor. Eller andra grejer. Teknikintresserade läsare har senare uppmärksammat mig på att detta fråga-svar-format numera effektiviserats och teknologiserats till en hel sajt som heter ”Ask.fm”, och att detta vore en mycket smartare lösning än att ha en frågestund här på bloggen.

Men ni vet ju hur jag känner för smarta lösningar.

Så jag frågade alla som följer mig på Facebook eller vad det nu heter (lajkar på Facebook? Trendar?) om det här kunde vara värt att pröva igen. Det behöver ju inte vara frågor om mig. Det får faktiskt helst vara frågor om andra saker. Skrivmaskiner, till exempel, bara som exempel alltså. Ingen press. Men som ett förslag ryckt från luften. Eller glass. Vi skulle kunna prata om glass. Eller andra säsongen av Vita Huset. Eller…ja. Hur som helst. Flera stycken läsare (säkert sju eller möjligen åtta personer) svarade och åtminstone inte alla verkade helt och hållet negativa. Jag tänker i vanlig ordning tolka detta som ”på allmän begäran”, deus vult och så vidare och så vidare.

Så, ja.

Är det någon som vill fråga något?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar