Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Gaffeltjuvarna. Ett mysterium i flera akter.

En märklig sak som hänt under julhelgen på kontorshotellet där min vän N och jag har vårt kontor är att alla gafflar i det gemensamma köket är borta.

Och det säger jag inte som man lite slentrianmässigt säger ”mäh gud asså det finns typ INGA gafflar här!”. Jag säger det som kalla hårda fakta. Varje uns av gaffel, varje tecken på flerspetsigt ätverktyg, är kliniskt utrensat från hela våningen.

Annons

Återstår att göra är alltså att äta allting med sked, eller att försöka använda två knivar som ätpinnar.

Min teori är att någon på våningen haft stor nyårsfest, och i panik över att inte ha tillräckligt med bestick kastade sig in hit under helgen för att låna hem allt han kunde hitta. Antingen det eller att någon sorts internationellt gaffelninjabrottssyndikat gjort en raid under julen. Något av de två.

Min vän och kontorskollega N är däremot mer inne på linjen att någon på våningen slutligen listat ut att vår hypotetiska kontorskollega Håkan egentligen inte existerar, ”och nu har iscensatt det första av flera försök att vända Håkans makt emot oss!”.

Men, ja, ni vet.

Jag är fortfarande lite mer inne på det där med internationellt gaffelninjabrottssyndikat, som sagt.

Dela (9)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar