Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Glas i hus

 |  Publicerad 2014-11-06 20:18  |  Lästid: 2 minuter

Min fru och jag har bråkat om diskmaskinen igen. Lite mer specifikt så har hon påstått en massa fullständiga vansinnigheter som att man inte kan sätta vilken sorts disk som helst var som helst i diskmaskinen utan att man måste sätta i disken enligt ett särskilt SYSTEM med de stora glasen i en rad och de små glasen i en annan rad och tallrikarna vända åt ett visst håll och en massa andra dumheter.

Hon hävdar kort och gott att man kan sätta in disk i en diskmaskin FEL. Jag hävdar att om disken är i diskmaskinen och luckan går att stänga så har man fullföljt uppdraget.

Hon är som vanligt fullständigt oresonlig. Trots att jag har jobbat som diskare på Harry’s i min ungdom och därmed har PROFESSIONELL ERFARENHET att luta mig mot.

Dessutom har hon fått för sig att man inte får sätta glas i det undre lagret i diskmaskinen utan måste diska dem i det övre lagret. Som om det spelar roll. Som om diskmaskinen diskar olika på olika platser inuti sig och håller på och diskriminerar mellan övre och undre lagret. Och ja, jag vet för fan att det undre lagret har fack anpassade för tallrikar och att det övre lagret har utrymmen anpassade för glas, men det är ju bara ett f-ö-r-s-l-a-g. Om man får slut på plats i det övre lagret för att man kanske använder rätt många juiceglas och kaffekopper men inte proportionerligt antal tallrikar eftersom man kanske äter kebaben direkt ur folien några dagar i rad så får man flytta n-e-r glasen till det undre lagret.

Jag tänker inte stå här och bli dömd för det.

Vi har inte bråkat så här mycket sen hon fick för sig att det ”inte är ok” att vända upp och ner på cheesecaken och skära sin bit horisontellt så att man får mest botten när det är ens tur att skära sin cheesecakebit.

Hur som helst.

Vi har diskuterat allt det här lite mer grundligt nu och jag behöver även få veta om ni är Team Besticken-med-den-vassa-sidan-neråt i den där korgen som man diskar besticken i eller om ni är Team-vassa-sidan-uppåt.

Jag tänker inte alls lägga någon värdering i vilken sida ni väljer här men om ni är Team-vassa-sidan-uppåt är ni med terroristerna.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar