Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

God jul bloggen!

Blöggen igår blev ju en ojämförlig framgångssaga. En tydligare genomgång får göras imorgon (själv avvek jag ju strax innan midnatt eftersom jag var tvungen att gräva ut min son ur julgranen då, men här pågick tydligen festen till långt in på julaftonsmorgonen) men låt oss i alla fall konstatera att trevlighetsnivån i kommentatorsfältet nu officiellt har gått through the roof. Så att säga. Det är förstås på alla sätt fantastiskt.

Annons

Mer om det imorgon alltså. Men i andan av högtiden tycker jag att vi tills vidare kan lämna varandra med trogne kommentatorn Andreas formidabla glögg-och-rom-recept. (Svårt att avgöra om drinken ifråga borde kallas ”Rögg” eller ”Glom”, men låt oss reda ut det när vi har druckit en tre-fyra stycken.) Alltså:


Romglögg – Den ultimata instruktionen (The Andreas edition)

1. ”Tag 1 flaska lättglögg. Eller annan alkoholfri glögg om det skulle vara så, vi är inte petiga här.”

2. ”Häll glöggen i en lagom stor kastrull.”

3. ”Sätt på plattan.”

4. ”Sätt på rätt platta. (Du har väl inte tallat på din rom i förväg??)”

5. ”När det börjar bli varmt, använd ett finger. Doppa snabbt. Det ska INTE börja koka, helst ens småbubbla, det ska bara ryka lite lätt om glöggen. Då är den lagom varm. (Jo, för den sabbar ALKOHOLEN annars serru)”

6. ”Tag en flaska mörk rom. Standardreceptet förespråkar en Bacardi Gold. Själv har jag lyxat till det med en Ron Zacapa. Gudars skymningar så gott!”

7. ”Häll på en skvätt. Smaka av. Smakar det glögg? Bra. Smakar det lite sött av rom? Bra. Om det bara smakar glögg, häll på mer rom. Om du blir lite andfådd, fyll på lite mer glögg i muggen sen bara. Eller gilla läget, vilket som funkar.”

”Alltså, vi tar det igen: Värm glögg, inte koka, häll på rom, rör om, häll upp, njut!”

 

Och med det önskar bloggen er allihop en riktigt god jul, med förhoppningar om att ni får allt ni önskar er och att allt annat kommer med kvitton.

Dela (1)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar