Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Going down

 |  Publicerad 2011-07-20 17:09  |  Lästid: < 1 minut

Ni vet det där när man precis har gått in med barnvagnen i hissen, och kommer på att man har glömt något inne i lägenheten?

Och så springer man in lite snabbt och hämtar det. Och medan man är därinne slår det en att ”fan, vänta nu, hann jag trycka på knappen?”. Och precis då hör man hissdörrarna gå igen ute i trapphuset. Och så inser man att skit också, nu åkte barnvagnen med ens barn i precis ner på egen hand till bottenvåningen.

Så man springer lite panikartat nerför trapporna, men tänker samtidigt att ”äh, det här är ju lugnt, jag är ju snabbare än hissen liksom”. Men precis när man hinner ner så är det någon av grannarna som trycker på knappen på sin våning. Så dörrarna går igen precis framför ögonen på en, och hissen åker upp.

Och så står man där.

Och inser att nu har man två val: Antingen springer man uppför alla trapporna. Och riskerar att vara den där farsan som inte bara råkar skicka iväg sin unge ensam  i hissen, utan som dessutom inte hinner upp i tid innan grannarna hinner stiga in i hissen och åker ner med ungen till bottenvåningen, upptäcker att ingen är där, och ringer socialtjänsten.

Eller så står man kvar och väntar. Och är den där farsan som inte bara råkar skicka iväg sin unge i hissen, utan som dessutom sedan tydligen bara står kvar lite nonchalant och tänker ”äsch då, han kommer säkert tillbaka…”.

Ni vet när det händer?

Jag hatar det.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2011-07-20 17:10