Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Good looks

Fru: Vad letar du efter?

Jag: Inget.

Fru: Jag ser ju att du letar efter något.

Jag: Inget, sa jag ju!

Fru: Men herregud, om du bara säger vad det är så kanske jag vet var det är.

Jag: Mmm. Men det kan även vara så att du INTE vet.

Annons

Fru: Va?

Jag: Jag ska leta i köket.

Fru: Men vad är det du letar efter!?

Jag: Jag tänker inte berätta det för du kanske inte vet var det är!

Fru: Vad snackar du om?

(Plats för ömsesidiga suckar)

Jag: Ibland när jag letar efter grejer och du frågar vad jag letar efter så ger jag upp och berättar för tidigt. För jag tänker att du kanske vet var det är. Och ibland vet du det, och så berättar du, och så hittar jag grejen jag letar efter, och sen gnäller du på mig för att jag aldrig kan hålla ordning på var jag lägger mina grejer, men det är OKEJ att du gnäller för jag hittade ju grejen jag letade efter så är det liksom 1-1, fattar du?

Fru: Varför kan du aldrig bara svara på en fråga som en normal person?

Jag: Därför att ibland VET du inte var det jag letar efter är! Men då gnäller du ÄNDÅ över att jag aldrig håller ordning på var jag lägger mina grejer!

Fru: (Enkelriktad suck) Snälla Fredrik, jag älskar dig, men vi har två små barn som är hundra procent bättre än du på att hålla reda på sina grejer. Det är det enda jag brukar säga. Berätta vad du letar efter nu istället och sluta irra runt. Du väcker bebisen.

Jag: (Eventuellt lite onödigt mycket uppe i varv) Kommer du ihåg imorse när jag kom ut ur duschen och letade efter mina glasögon och du frågade vad jag letade efter och jag sa ”mina glasögon” och du sa ”varför kan du inte bara hålla ordning på dina grejer?” och sen visste du ändå inte var jag hade lagt dem? Då är det liksom inte 1-1! Då har jag bara förlorat på att berätta för dig vad jag letar efter!

(Tystnad av den avvaktande sorten)

Fru: Dina glasögon ligger på schampohyllan i badrummet.

(Tystnad av den längre sorten)

Jag: Okej. Den här gången är det 1-0 till dig då.

DSC_068927

Dela (0)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar