Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Gravitationen och reproduktionen

 |  Publicerad 2013-10-22 21:34  |  Lästid: < 1 minut

Jag gjorde egna köttbullar. I den storlek som man gör egna köttbullar. Jag åt dem medan jag vaggade Xbox, vår nyfödda dotter. Jag råkade tappa en av köttbullarna. Den träffade Xbox på kindbenet. Hon blev rätt förbannad.

Min fru kom inrusande i köket och undrade vad som hade hänt. Jag var ärlig. Jag tycker att den här familjen måste bygga på ärlighet.

Tyvärr innebär den ärligheten att den här familjen nu bygger på en ny regel om att jag inte får äta ”tung mat” i närheten av barnen.

Så jag började kolla på internet om den där maskinen som man har sett på tv-shop, som vakuumförpackar sängkläder genom att man lägger sängkläderna i en påse och sen låter maskinen suga ut all luft ur den, funkar på köttbullar. Tyvärr visade det sig att vikten inte förändras för att man vakuumförpackar någonting, det är bara själva volymen på påsen som gör det. Så det var ju 45 minuters research helt åt helvete det.

Jag borde ha varit lite mer uppmärksam på fysiklektionerna i högstadiet. Då hade jag kanske vetat det här från början. Eller mattelektionerna. Eller var fan man nu pratade om vakuum.

Men när man ställde frågan ”asså, vad ska jag HA det här till!?” till lärarna på högstadiet så var det fan a-l-d-r-i-g någon som svarade: ”Den här kunskapen kommer vara helt avgörande för dina möjligheter att äta köttbullar”.

De borde verkligen ta upp sånt här på lärarutbildningarna.

DSC_068927
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar