Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Guilt by association

 |  Publicerad 2013-02-01 20:41  |  Lästid: 2 minuter

Så vår son och jag satt i soffan och kollade på film på datorn.

Och jag hade ställt ett stort glas Schweppes bitter lemon på armstödet.

Och vår son satt på det armstödet.

Så min fru sa till mig att jag borde flytta glaset innan vår son välte det och jag fick Schweppes i hela datorn. Och jag sa att det var lugnt. Och hon sa att sure att det är lugnt. Och jag sa att vår son kommer inte välta ut glaset och då sa hon ”ska vi slå vad?”.

Och då sa jag visst. Och då sa hon visst.

Och sen välte vår son nästan ut glaset men jag hann fånga det. Och då sa hon ”där ser du!” och då sa jag ”såg du! Som en KOBRA!”. Och då sa hon ”mmm, visst, verkligen” men det lät inte som att hon menade det. Och sen sa jag ”det är lugnt” och då sa hon ”jag garanterar att du har hela datorn full av Schweppes inom fem minuter”. Och då sa jag ”äh” och då sa hon ”mmm” och då sa jag ”du kan vara mmm” och då sa hon ”skyll inte på mig sen när glaset välter” och då sa jag ”skyll inte på mig sen när det INTE gör det”.

Och sen satte jag tillbaka glaset på armstödet på soffan. Bredvid vår son. Och då frågade min fru om jag aldrig lär mig och då sa jag att jag lärde mig för fan precis att jag är snabb som en kobra. Och då såg hon ur sådär som hon gör när jag vet att om ungen välter glaset nu så kommer jag aldrig få sluta höra det. Och sen sa hon till mig att det kanske var bättre ändå att jag ställde glaset på bardisken in mot köket istället och då gjorde jag det.

För jag ville inte starta ett bråk.

För det är sådan jag är.

Jag är ingen bråkstartare.

Och en stund senare så behövde jag ladda datorn så då gick jag och hämtade laddsladden. Och sen skulle jag ta en kaka så jag ställde datorn på bardisken. Och sen snubblade jag över laddsladden.

Och nu har jag Schweppes och kaka i hela datorn.

Och nu har min fru och jag bråkat i ungefär två timmar om vems fel det är.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar