Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Hämnd är en rätt som serveras bäst kall. För annars bränner man sig som fan på tomatsåsen.

 |  Publicerad 2014-06-17 22:28  |  Lästid: < 1 minut

Jag matar min tio månader gamla dotter.

Jag vet inte om jag är bättre eller sämre än andra föräldrar på det. Jag minns däremot att när hon var runt sex månader så kastade min treårige son mat på henne i köket, varpå jag blev sjukt arg och skickade ut honom ur rummet. Sen gav jag henne lunch. Och sen kom min son tillbaka in i rummet, stirrade på hennes ansikte och kläder, stirrade anklagande på mig och vrålade ”Men DUrå!?”.

Hur som helst.

Jag tror att min dotter och jag nu har kommit till något av ett vägskäl i vår relation, för härom veckan listade hon ut hur hon ska vänta på sin chans att kunna rycka skeden ur min hand och snabbt som ögat skjuta tillbaka all mat på mig.

Så om grannarna ser in i vår lägenhet runt matningstid den här veckan kommer de kanske lägga märke till att jag skiftat taktik från att ta av barnet alla kläder innan jag matar henne till att helt enkelt ge fan i hennes kläder och ta av mig alla mina egna istället.

Så här sitter hon nu, fullt påklädd, och blir matad av en vuxen man klädd i badbyxor som ser ut som om han varit fullast på svensexepaintballen.

”Maktförskjutning”, kallas det väl inom politiken.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar