Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Håooseekååeeyyhockey

Mina ursäkter för den oacceptabelt låga blogguppdateringstakten idag. Jag har varit på hockey (det är på många sätt inte alls som Madonna), och det provocerande undermåliga korvutbudet i Globen gick som ni säkert förstår inte direkt runt och skällde ut sig själv.

Annons

Någon behövde ta ansvar. Det tog lite tid. (Chorizo? Vems barn ska behöva döda varandra i skogen utanför Panem för att man ska få en lite jävla ordentlig chorizo på det här stället? Jag har ätit sojakorvar med mer kött i än de här tragiska små ursäkterna för wienerkorvar för 35 spänn som jag fick idag, Svenska Ishockeyförbundet.)

Men på det stora hela var förstås själva hockeyupplevelsen på alla sätt väldigt trevlig. Åtminstone i drygt en period tills ryssarna bestämde sig för att vara med och spela också.

Publiken är förstås vad publiken är på hockey-VM. (Tänk er 11500 Beliebers, men gör dem till 30 år äldre män som står och vrålar könsord på dialekt klädda i vikingahjälm och folkölsfontän, så är ni en bit på väg.) Men det har sin subtila charm.

Ja, förutom i andra periodpausen möjligen. När nån jävel spillde blå peruk på min korv.

Men annars: Trevligt.

Och helt ärligt var jag ju mest där bara för att jag någon dag vill kunna berätta att jag en gång stod och tittade på när Jevgenij Malkin spelade hockey.

Och ja, jag förstår att några av er tycker att det låter oerhört opatriotiskt.

Men till mitt försvar vill jag säga att större delen av Tre Kronor verkade vara där av precis samma anledning.

Det är för lite korv på den här bilden det är vad fan som är fel med den här bilden.

Dela (43)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar