Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Hela grisen måste ligga still

Ja. Jag ber om ursäkt för den ytterst svaga blogginsatsen under dagen idag. Jag blev bjuden på lunch. Pulled pork, närmare bestämt. Det är inte så ofta jag äter det, eftersom alla vet att på samma sätt som tyngdlagen stipulerar att saker du släpper kommer falla till marken är det en logisk omöjlighet att laga mat i fem timmar utan att man har ätit upp den innan den är färdig. Det enda sättet jag skulle kunna laga pulled pork på är om någon annan först lagade pulled pork åt mig, så att jag kunde äta den medan jag gjorde mer pulled pork. Som jag sedan kunde äta medan jag gjorde mer pulled pork. Lite som när man var 16 och satt med en kompis på en busshållplats och det var en halvtimme tills bussen kom och man hade cigg men ingen tändare. Så man fick låna tändare av en gubbe som gick förbi, och sen var man tvungen att hålla glöden igång genom att tända en ny cigg på fimpen av den gamla hela tiden tills bussen kom för att inte riskera att bli mer röksugen efter att man släckt den första. Lite som OS-elden.

Annons

Okej. Kanske inte exakt som OS-elden. Men det är i alla fall ungefär så min relation till pulled pork ser ut i vuxen ålder.

Hur som helst: Idag bjöd en god vän mig på det. Och då åt jag, som brukligt är, en Obelixportion. Om jag skulle bli biten av en mygga idag och den myggan sedan fryser fast i en bit bärnsten och nån kille med skägg och en äventyrspark om ett par miljoner år gräver upp den myggan så kommer han kunna utvinna dna till att återskapa en hel Fredrik och en hel gris. Så kan man väl sammanfatta det. Jag vet inte exakt vilken sorts äventyrsparksattraktion vi skulle kunna erbjuda men jag tänker mig att vi kanske främst kommer inrikta oss på ordvitsar och jonglering eller så.

I alla fall.

Det var gött.

Och det är därför jag inte har bloggat så mycket idag.

Dessutom har jag fått lära mig varför det heter ”pulled pork”. Det kommer från att köttet tillagas så länge att det är mört nog att bara dra isär med gaffeln, tydligen. När jag fick frågan om jag visste varför det hette så var jag övertygad om att det var för att om du vill försöka ta min tallrik så får du pull it from my cold dead hands.

Och sen fick jag be om ursäkt lite för att jag skrek.

Och sen fick jag be om ursäkt ganska länge för att killen som jobbar med min kompis och försökte duka undan min tallrik för att han trodde att jag var klar tydligen hade tyckt att jag ”uppträdde hotfullt”.

Men är jag vaken så är jag inte klar.

Jag trodde att vi var överens om det vid det här laget.

Dela (128)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar