Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Hennes humor. Lite om hur den är att leva med.

Jag: Jag har köpt nya hörlurar!

Fru: Okej.

Jag: Men KOLLA då!

Fru: Okej, okej, okej. De är jättefina.

Jag: Vadå ”jättefina”?

Fru: (Med det där ansiktsuttrycket som hon har när hon tänker insinuera att det ”bara” är ett par hörlurar) Det är jättefina hörlurar. Men det är bar…

Annons

Jag: Det är inte BARA hörlurar! De har exceptionell ljudkvalitet och tydligt diskantregister och en bas so…

Fru: (Med den jättejättejätteonödiga tonen) Nu gissar jag bara, men finns det en reklamfilm någonstans där en hockeyspelare går runt med såna här lurar och säger att du borde köpa dem?

(Tystnad)

Jag: (Inte alls kränkt) Nej.

Fru: En basketspelare?

Jag: Nej!

Fru: En sån där amerikansk fotbol…

Jag: (Inte. Alls. Kränkt.) Dez Bryant. Dez Bryant i Dallas Cowboys är med i en reklam för dem. Men det har ingenting med det här att göra. Jag köpte dem för att det är exceptionella hörlurar. Och de har aktiv brusreducering, så att man kan stänga ute allt annat ljud. Och de ha…

Fru: (Så att man faktiskt tror att hon bryr sig) Berätta mer om de här hörlurarna.

Jag: Va?

Fru: Får jag titta på dem?

Jag: Ja, absolut, här…

Fru: Berätta mer om ljudkvaliteten.

Jag: Vill du på riktigt att jag berättar mer?

Fru: Berätta mer om den där Desbojant och reklamfilmen.

Jag: Dez Bryant. Han är wide receiver i Dallas Cowboys, så reklamen går ut på att han sitter i en buss och hör en massa kommentatorer snacka skit om honom på radion, och precis när han går av bussen så sätter han på sig hörlurarna och den aktiva brusreduceringen och då bara fejdar alla negativa röster ut, och sen hör han bara sin musik och blir helt inne i sin grej. Och så står det ”Hear what you want” under. Man får rysningar, alltså. Det är möjligt att du inte fattar grejen om du inte har följt Dez Bryant, men han har alltså haft en helt sjuk säsong, alla bara gnällde på honom hela försäsongen och sa att han bara var snack och sen var han helt jävla grym hela säsongen och sen slutade det med…ja, det är ju en lång historia, men de mötte Green Bay Packers i slutspelet och han gick upp och fångade en helt sjuuuk passning oc…

(Tystnad)

Jag: (Harklar mig)

(Tystnad)

Jag: Du har satt på den aktiva brusreduceringen nu, eller hur?

(Tystnad)

Jag: Väldigt roligt. Jag fattar vad du håller på med.

(Tystnad)

Jag: JAG SA ATT JAG FATTAR VAD DU HÅLLER PÅ ME…

Dela (0)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar