Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Hönor och ägg

 |  Publicerad 2014-01-16 16:13  |  Lästid: < 1 minut

Kära vän som inte har barn.

När barnet gråter i famnen på sina föräldrar och du flinar och utbrister ”äh, låt mig håll’na! Barn älskar mig!”. Och vi ger henne till dig. Och hon genast slutar gråta. Då beror det på att du är en ny person för henne. Hon är fem månader gammal. Det krävs jävligt lite för att chocka henne. Hon blir tyst för att hon undrar vem fan du är. Inte för att hon genast tänker ”åh, åh, åh! Äntligen någon som FÖRSTÅR mig!!!”.

Okej?

Det här är den evolutionära biologins taktik för att få barnlösa människor att över huvud taget överväga att fortplanta sig. Jag älskar mina barn, verkligen, jag älskar dem så att jag inte får luft ibland. Men om du visste vad barn egentligen var för något skulle du aldrig skaffa några. Så är det bara. Det du upplever nu är trailern.

Och ditt självgoda leende just nu när du är på väg att hojta ”sa ju’re! Barn älskar mig!” i ansiktet på mig medan hon jollrar lyckligt i din famn för att du gör pruttljud (för du är ju den första som har tänkt på det! Pruttljud! PRUTTLJUD! GUD VILKET GENI DU ÄR DET ÄR DÄRFÖR BARN ÄLSKAR DIG VA? VAVAVA!?) är samma biologis straff till oss som redan är föräldrar för att vi för några år sedan var precis som du.

Vi stod också där med någon annans unge i nävarna och tolkade chock som beundran och tänkte ”asså ja fattar inte va folk snackar om de är fan aslätt å ha barn!”.

Jag vet inte om jag hatar nuvarande du eller gamla jag mest.

Men om du undrar varför jag ser så fokuserad ut så försöker jag Jedi mindtricka min dotter att kräkas på din svindyra tröja.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-01-16 16:15