Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

How do you afford your rock’n’roll lifestyle

God vän: (Pekar på mitt ansikte) Oj! Vad har du gjort på kinden? Det ser ut som att du har varit i slagsmål!

Jag: Va? Nä. Det är inget. Jag var på svensexa.

God vän: (Nickar förstående) Aaah, svensexa, blev det sådär typiskt machograbbigt och spårade ur i fylleslagsmål?

Annons

Jag: Va?

God vän: (Luftboxas) Du vet! Typiskt svensexor, liksom!

Jag: Va? Eller…alltså, jag menar, exakt! Exakt så var det!

Min fru: (Tittar på bekant. Skakar på huvudet.) Fredrik fick en allergisk reaktion. Vi tror att det kan ha varit choklad.

(Tystnad.)

God vän: Åh.

Jag: Men det KUNDE ha varit fylleslagsmål! Jag hade kunnat ha varit med i ett fylleslagsmål men det kanske inte syns eftersom jag VANN!

Min fru: (Höjer jätteonödigt mycket på ögonbrynen) Du och E tog taxi hem klockan tolv efter att ha druckit fyra öl var för att ni hade ont i ryggarna för att ni hade klättrat den där hinderbanan på förmiddagen. Du ringde mig tio över tolv och frågade ”hur gör man en ispåse?”.

Jag: (Harklar mig) Klättringen var faktiskt mer fysiskt krävande än vad det ser ut på videon. Och dessutom nöp E mig när vi var där och det satt liksom i på kvällen…

God vän: Vadå ”nöp”? Du menar att han ”nöp till” dig? Som i att han slog dig?

Jag: Va? Eller…ja! Exakt! Han slog mig med…alltså…typ knytnäven! Han slog mig med…knytnäven på fyllan! Det var helt crazy. Svensexe…crazy…

Min fru: (Jättejätteonödigt himlande med ögonen) Han menar ”nöp” som i ”nöp”. Fredrik skulle filma klättringen med sin telefon men telefonen fick slut på minne och Fredrik vägrade radera Rollercoaster Tycoon så att de kunde filma mer. Så hans kompis E blev sur och så satt de i något träd och bråkade tills E nöp honom i ryggen och instruktören fick komma och fira ner dem med rep.

Jag: Han nyps ashårt!

(Tystnad)

God vän: Åh…

Jag: Vad fan menar du med ”åh”! Han nyps ASHÅRT säger jag ju!

(Tystnad)

Jag: Och jag har fan precis fått Freefall Dropzone och Swinging Hammer i Rollercoaster Tycoon och de tar faktiskt megalång tid att få efterso…alltså vafan…JAG BEHÖVER INTE FÖRKLARA MIG FÖR ER!!!

Dela (93)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar