Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

How do you afford your rock’n’roll lifestyle

 |  Publicerad 2014-07-17 22:29  |  Lästid: 2 minuter

God vän: (Pekar på mitt ansikte) Oj! Vad har du gjort på kinden? Det ser ut som att du har varit i slagsmål!

Jag: Va? Nä. Det är inget. Jag var på svensexa.

God vän: (Nickar förstående) Aaah, svensexa, blev det sådär typiskt machograbbigt och spårade ur i fylleslagsmål?

Jag: Va?

God vän: (Luftboxas) Du vet! Typiskt svensexor, liksom!

Jag: Va? Eller…alltså, jag menar, exakt! Exakt så var det!

Min fru: (Tittar på bekant. Skakar på huvudet.) Fredrik fick en allergisk reaktion. Vi tror att det kan ha varit choklad.

(Tystnad.)

God vän: Åh.

Jag: Men det KUNDE ha varit fylleslagsmål! Jag hade kunnat ha varit med i ett fylleslagsmål men det kanske inte syns eftersom jag VANN!

Min fru: (Höjer jätteonödigt mycket på ögonbrynen) Du och E tog taxi hem klockan tolv efter att ha druckit fyra öl var för att ni hade ont i ryggarna för att ni hade klättrat den där hinderbanan på förmiddagen. Du ringde mig tio över tolv och frågade ”hur gör man en ispåse?”.

Jag: (Harklar mig) Klättringen var faktiskt mer fysiskt krävande än vad det ser ut på videon. Och dessutom nöp E mig när vi var där och det satt liksom i på kvällen…

God vän: Vadå ”nöp”? Du menar att han ”nöp till” dig? Som i att han slog dig?

Jag: Va? Eller…ja! Exakt! Han slog mig med…alltså…typ knytnäven! Han slog mig med…knytnäven på fyllan! Det var helt crazy. Svensexe…crazy…

Min fru: (Jättejätteonödigt himlande med ögonen) Han menar ”nöp” som i ”nöp”. Fredrik skulle filma klättringen med sin telefon men telefonen fick slut på minne och Fredrik vägrade radera Rollercoaster Tycoon så att de kunde filma mer. Så hans kompis E blev sur och så satt de i något träd och bråkade tills E nöp honom i ryggen och instruktören fick komma och fira ner dem med rep.

Jag: Han nyps ashårt!

(Tystnad)

God vän: Åh…

Jag: Vad fan menar du med ”åh”! Han nyps ASHÅRT säger jag ju!

(Tystnad)

Jag: Och jag har fan precis fått Freefall Dropzone och Swinging Hammer i Rollercoaster Tycoon och de tar faktiskt megalång tid att få efterso…alltså vafan…JAG BEHÖVER INTE FÖRKLARA MIG FÖR ER!!!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-07-17 22:31