Hoppa till innehåll

Hur det är att handla shorts med mig. Enligt min fru. (Det var inte så här det gick till!)

Min familj och jag ska åka på semester. Jag behövde därför köpa ett par nya shorts. När min fru kommer gå runt i efterhand och berätta historien om hur det här gick till så kommer det låta så här, och jag vill bara ta tillfället i akt här och nu att påpeka att det var … Continued

Min familj och jag ska åka på semester. Jag behövde därför köpa ett par nya shorts. När min fru kommer gå runt i efterhand och berätta historien om hur det här gick till så kommer det låta så här, och jag vill bara ta tillfället i akt här och nu att påpeka att det var inte ens i NÄRHETEN av så här det gick till! Hon överdriver alltid allting, min fru. Egentligen var expediten inte alls trött på mig och hon verkade faktiskt ha väldigt mycket sympati för hur jag menade. Och jag SPRANG liksom inte in i skyltfönstret i slutet. Jag slog i axeln lite för att jag tog svängen för snävt. Det är inte samma sak. Men min fru kommer säga att det gick till så här. Tro henne inte.

Jättetrevlig expedit i klädaffär: De här då?

Fredrik: De har inte tillräckligt många fickor.

Jättetrevlig expedit i klädaffär: De här då?

Fredrik: Inte tillräckligt många fickor.

Jättetrevlig expedit i klädaffär: De här då?

Fredrik: De är jättefina.

Jättetrevlig expedit i klädaffär: Vad bra! Vill du prova dem? Du kan få dem i svart, beige eller blått.

Fredrik: Mmm. Men kan man få dem med lite fler fickor på?

Jättetrevlig expedit i klädaffär: Nej. Tyvärr.

Fredrik: I så fall nej, tyvärr.

Jättetrevlig expedit i klädaffär: Men de HÄR shortsen då? De har otroligt många fickor!

Fredrik: Ja. Jo. Men inte tillräckligt stora fickor. Och här, i den här medelstora fickan som jag helst skulle vilja var en stor-stor ficka, om du förstår hur jag menar, så skulle jag allra helst vilja ha en liten extraficka inuti den stor-stora fickan. Förstår du hur jag menar?

(Tystnad)

Jättetrevlig expedit i klädaffär: Inte direkt, om jag ska vara ärlig. Men du ska alltså…jag menar alltså…var är det exakt du ska ha de här shortsen någonstans?

Fredrik: Vi ska på chartersemester. Så jag behöver många fickor. Och själva shortsen får gärna vara tillverkade av ett extremt slitstarkt material. Som…jag vet inte. Vad finns det för hållbara material?

Jättetrevlig expedit i klädaffär: Jag…ja du, jag vet inte riktigt om jag har några andra modeller, det är ju lite sent på sommaren nu så säsongen är liksom över. Men jag kan titta efter på lagret om vi ha…

Fredrik: Kevlar, till exempel. Det är slitstarkt. Görs det shorts av kevlar?

Jättetrevlig expedit i klädaffär: Nej. Nej det tror jag inte. Inte som vi säljer i alla fall. Men…förlåt men jag måste få fråga: Du sa ”chartersemester” va?

Fredrik: Nu ser du ut som min fru ser ut när jag ska försöka förklara det här.

Jättetrevlig expedit i klädaffär: Nej, nej, nej! Det var inte så jag menad…eller…hur ser din fru ut menar du?

Fredrik: Okej, låt oss ta det här från början: Hanna, får jag kalla dig Hanna?

Jättetrevlig expedit i klädaffär: Jag heter inte Hanna.

Fredrik: Det står ju på din namnskylt.

Jättetrevlig expedit i klädaffär: Det står ”H&M”.

Fredrik: Okej. Men jag har inga glasögon på mig. Jag läser dåligt på avstånd utan dem.

Jättetrevlig expedit i klädaffär: Så…jag…vad var det du var på väg att säga?

Fredrik: Jag behöver ett par barnvagnsshorts, Hanna. Det var vad jag skulle säga!

Jättetrevlig expedit i klädaffär: Förlåt?

Fredrik: Men alltså herregud, du vet! Barnvagnsshorts. När man är på semester så går man ju ut och promenerar sjukt mycket med det minsta barnet, för att hon ska somna i barnvagnen. Och vi tar alltid med den lilla vagnen när vi åker utomlands, som är en sån där hopfällbar, och på den är handtagen mycket lägre än på den vanliga vagnen, så när man hänger skötväskan på handtagen så skaver den liksom mot knäna om man har shorts.

(Tystnad)

Jättetrevlig expedit i klädaffär: Okej.

Fredrik: Ja!

Jättetrevlig expedit i klädaffär: J…a?

Fredrik: Ja, så då behöver jag ett par barnvagnsshorts. Som har extremt många fickor. Så att jag kan lägga allt jag behöver i dem och inte behöver ta med mig skötväskan.

(Tystnad)

Fredrik: Okej, nu när jag tänker efter så borde de kanske kallas ”skötväskeshorts”. Jag behöver ett par skötväskeshorts, Hanna!

(Tystnad)

Fredrik: Okej, säg så här då: Jag behöver ett par shorts som ser ut som shorts hade sett ut som Clas Ohlson hade sålt shorts!

Jättetrevlig expedit i klädaffär: Säljer inte Clas Ohlson shorts?

Fredrik: SÄLJER CLAS OHLSON SHORTS!!!???

(Ljudet av Fredrik som vänder sig om och rusar med huvudet först rakt in i skyltfönstret bredvid utgången)

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.