Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Hur jag förlorade den här diskussionen. I sammanfattning.

Fru: (Ska ta ner något från översta hyllan i garderoben i hallen, råkar peta till en av mina kepsar, vilket innebär att några andra kepsar trillar ner i huvudet på henne. Kanske tjugo kepsar. Ungefär. Och en trälåda som de kepsarna jag tycker bäst om förvaras i. Som tyvärr råkar träffa min fru i huvudet så att kepsarna trillar ut. Hon trampar på en av dem när hon skriker.)

Annons

Jag: (Kommer utspringande i hallen och ropar något som eventuellt kan ha uppfattats som att jag var mer orolig för kepsarna än för henne.)

Fru: (Skriker något som jag eventuellt kan ha tolkat som att hon tycker att jag har för många kepsar.)

Jag: (Skriker något om att det faktiskt finns mycket värre saker som jag hade kunnat samla på.)

Fru: (Skriker något som ganska distinkt låter som frågan: ”Som till exempel vad!?”)

Jag: (Skriker: ”SOM TILL EXEMPEL REPTILER!”)

(Ganska lång tystnad)

Jag: (Frågar något om huruvida hon spontant skulle bedöma att mitt svar på frågan har gjort henne mer eller mindre benägen att låta mig ha kepsarna i lägenheten.)

Fru: (Kastar nyckeln till källarförrådet på mig. Onödigt hårt. Den landar på en keps. Det kan ha blivit en buckla.)

(Ganska lång promenad ner till förrådet. Som jag inte vågar gå in i. Eftersom jag bara ser bilder framför mig hur jag ska lägga upp en keps på en hylla som det plötsligt rasar ner reptiler över mig ifrån.)

Jag: (Går upp till lägenheten igen och måste ha en lång diskussion med min fru om nivån av min aktiva fantasi.)

Fru: (Går ner med kepsarna i källarförrådet. Ser några skrivmaskiner vi inte har pratat om.)

Jag: (Sitter i telefonkö hos Shurgard.)

Dela (150)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar