Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

I don’t know how to read but I’ve got a lot of toys

 |  Publicerad 2014-02-08 14:27  |  Lästid: 2 minuter

Vanlig diskussion. Vanlig dag. Vanligt vardagsrum.

Jag: Du har ju inte ens lyssnat på mina argument!!!

Fru: Okej. Jag lyssnar. Vilka är dina argument?

Jag: Men…ja. Alltså, det är ju…det. Alltså att man lär sig ju grejer, man fattar ju att det är rätt sjukt ändå, du vet, som när man pratar med folk som inte har egna barn, eller som inte har barn alls, alltså ingen relation till barn, typ, som liksom aldrig träffar barn, och när de träffar ens egna barn så blir de helt: ”sjukt det är ändå”. Fattar du? Och helt plötsligt så kollar man på sina egna barn och bara ”ja, nu när du säger det, det ÄR faktiskt rätt sjukt!”.

(Tystnad. Höjda ögonbryn.)

Jag: Du förstår inte hur jag menar?

Fru: Du pratar som om du har skrivit in ord helt slumpmässigt i Google Translate.

Jag: Jag menar att det är sjukt! Med barn!

Fru: Oookej. Är det här ditt argument?

Jag: Ja! Jag menar liksom att när jag har matat vår sex månader gamla dotter så ser köket ut som ett jävla Rorschachtest. Sen ser man en naturdokumentär och fattar att när tigerungar är sex månader gamla så JAGAR DE SIN EGEN MAT! Fattar du? Hur fan gick det till när VI hamnade i toppen av näringskedjan?

Fru: Är det sånt här du går runt och tänker på?

Jag: Nä, eller jo, eller jag tänkte på det igår. Barn är ju helt hjälplösa tills de är typ tonåringar. Och jag är snart 33 liksom och jag kan fan knappt äta kebab när jag är full. Men en häst, har du sett nyfödda hästar eller? De kan typ GÅ efter typ TIO MINUTER!

(Tystnad)

Fru: Har du sett ett tv-program där man får se en full häst äta kebab? Är det vad du försöker säga?

Jag: Nej. Eller…va?

Fru: I så fall är det här ett värdelöst argument till varför vi ska fortsätta betala för alla de här tv-kanalerna.

Jag: Det är det ju INTE!

Fru: Du får välja: Antingen behåller vi de här kanalerna som visar dokumentärer om hajar och stora fabriker hela tiden eller så behåller vi de här som visar Kardashians hela tiden.

Jag: DET ÄR FÖR FAN SOM ATT TVINGA MIG VÄLJA MELLAN MINA BARN!

(Tystnad)

Jag: Våra barn. Jag menar v-å-r-a barn.

(Plats för viss eftertänksamhet)

Jag: Och jag menar inte att det är som att välja mellan våra barn, det vore ju helt sjukt, jag menar att…ja. Du vet.

(Tystnad)

Jag: Min förmåga att föra ett logiskt resonemang kommer inte bli BÄTTRE för att vi tar bort ALLA TV-KANALER SOM LÄR MIG SAKER!!!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar