Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

I shall call him Squishy

Min son och jag var i parken idag, för att träffa en gammal vän till mig från Skåne som av olika anledningar tillfälligt hade ärenden i landets mittenskikt. Min son, utrustad med den sortens nyfikenhet som är exklusiv för treåringar och förhörsledare på polisens narkotikarotel, krävde förstås att få veta exakt vad vi skulle göra innan han gick med på att sätta sig i bilen. Så jag förklarade att vi skulle träffa pappas kompis. Varpå han krävde att få veta ”vems pappas kompis?” (autentiskt grammatiskt återgivet). Varpå jag svarade ”pappas kompis Thomas”.

Annons

Varpå min son genast satte sig i bilen, nöjd och entusiastisk.

Och jag visste ju redan då att det här skulle gå åt helvete.

Det slumpar sig nämligen nu så att en av min sons lekkamraters pappa heter Thomas. Detta undslapp mitt närminne, kan man säga. Och besvikelsen i min sons ögon när han insåg att mannen i parken var en helt annan Thomas, utan barn, kan förmodligen bara jämföras med den där gången då han insåg att det inte fanns några robotar på zooet i Barcelona. (Vilket, hävdar jag fortfarande, inte berodde på bristande kommunikation från min sida utan på bristande försök till förståelse från hans sida.)

Så efter en lång serie kontroverser, inkluderande alternerande hot från honom och mig om testamentsuteslutning och MacBook-urinerande, gjorde jag det som varje pedagogisk och beläst förälder gör. Jag köpte glass. Och efter det beslutade sig min son för att det var okej att även hänga med denne nya Thomas, men under förutsättning att han numera enbart refererades till som ”Lucas”. Vilket min son sedan gjorde konsekvent i fyra timmar, inklusive den timmen som tillbringades med Lucas ganska förvånade flickvän, som blev utskälld av en vilt främmande treåring när hon kom till parken och såg oss och ropade efter sin pojkvän naivt nog användandes pojkvännens namn.

Exakt varifrån han fick just ”Lucas” förefaller högst oklart. Men det står i alla fall glasklart att there can be only one Thomas.

Ungar är jävligt Highlander, på det sättet.

Dela (14)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar