Hoppa till innehåll

I väntan på ätardagen: Läsarmackor

Eftersom jag måste gå ut och sätta upp den [valfri 12-poängare i Wordfeud] balkongsbelysningen, och inte vet hur det blir med frityrprivilegierna när jag kommer tillbaka, tycker jag att vi fördriver tiden med några inskickade läsarmackor så länge. Lite som ”dagens pausfågel”, kan man säga. Fast på tallrik. Niclas skickar in en enkel bacon+sourcream & … Continued

Eftersom jag måste gå ut och sätta upp den [valfri 12-poängare i Wordfeud] balkongsbelysningen, och inte vet hur det blir med frityrprivilegierna när jag kommer tillbaka, tycker jag att vi fördriver tiden med några inskickade läsarmackor så länge. Lite som ”dagens pausfågel”, kan man säga. Fast på tallrik.

Niclas skickar in en enkel bacon+sourcream & onion-chips-smörgås. Bloggen vet inte vad tändaren i bakgrunden är till för. Bloggens fru hävdar att den ”säkert är till för att tända doftljusen med efteråt”. Men bloggen tycker inte att man ska lyssna för mycket på bloggens fru. Bloggens fru är något av en playahater.

Peter steker två rejäla skivor biff i så mycket smör att trafikverket radiovarnar för halka, och låter sedan två skivor bröd götta sig i samma panna. Detta täcker Peter med ”crème frâiche med schalottenlök-senap-vitvins-smak”, men han hälsar att ”bearnaisesås säkert funkar lika bra”.

Bloggen vill poängtera att det ska ni ha förbannat klart för er att det gör.

Daniel tar ”ett grekiskt bröd, urgröpt och generöst smörat” (som varje gentleman) och fyller det med purjolök, rökt kalkon, baconmarmelad, ett tiotal falukorvsskivor, grevéost, silverlök, cheddar, ett ”tjugotal skivor hemgjort bacon” (bloggen vet inte vad det betyder, men bloggen antar att Daniel bedriver någon slags couchsurfing för grisar), så ”många stekta ägg man får plats med utan kompromissa med säkerheten”. Och lite parmesan.

Som bloggen brukar säga. Ibland är de enklaste idéerna de bästa.

Bloggens verkliga hedersomnämnande går dock till Ludde, 7 år. Som skickar in ”trepepparkakamackan” och enligt pappa Jonas har som långsiktigt livsmål att bli ”mackuppfinnare och öppna en mackkiosk”.

Bloggen har sagt det förut och bloggen säger det igen. Det är den här sortens entreprenörskap som ska lyfta Sverige ur krisen.

Respekt Ludde. Fett med respekt.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.