Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Infantila bränslen

 |  Publicerad 2013-09-11 23:39  |  Lästid: 2 minuter

Jag säger inte att jag är någon expert. Jag fattar ju att det här sjukt komplicerade grejer. Att det behövs ingenjörer och folk som räknar och skit.

Men idag regnade det i Solna. Så när jag kom till förskolan stod det två dussin par sjöblöta sneakers i storlek 25 i hallen där. Och alla barnen hade beslutat sig för att vara i det lilla av de två samlingsrummen, för att leka sjörövare. De hade varit där ett par timmar. De hade sprungit runt oavbrutet. Det var en upplevelse som fick minnet av upplevelsen då jag för första gången steg ut från Bangkoks flygplats ut i själva Bangkok mitt på dagen att kännas som något som borde ha fått mig att ta på mig en tröja och börja fundera på att ringa och boka tid för byte till vinterdäck. Det var inte luft inne i det där rummet längre, det var den där dimman som Tom Cruise slog ihjäl den där snubben i rustning i Den siste samurajen i. Insidan av fönstren såg ut som om någon hade kört hela jävla förskoleavdelningen genom en Sodastream. Det finns fan tjocka män från Finland som hade lämnat granriset vid entrén och gått och hämta en Zingo om de hade stigit in i den där värmen.

Så jag säger alltså inte att jag är någon expert. Jag fattar ju att man behöver jävligt avancerad kemisk eller fysisk eller biologisk eller vad det nu är för utbildning man behöver för att fatta sånt här.

Jag säger bara att om vi öppnar en jävligt, jävligt, jävligt stor förskola i de där lokalerna i Barsebäck som ingen använder längre.

Låter dem titta på Jake & Piraterna hela jävla dagen.

Och kastar in 10-15 kilo socker.

Ingenjörerna måste fan kunna göra något med det.

DSC_068927
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-09-11 23:59