Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Ingen lyssnar på mig. Ingen.

 |  Publicerad 2014-10-07 22:25  |  Lästid: < 1 minut

Min fru och jag träffade några goda vänner, och det är möjligt att jag inte var helt och hållet uppmärksam, men på något vis kom någon i sällskapet in på någon form av personlighetstest eller vad det nu var som någon hade gjort, och en av frågorna var tydligen: ”Vilken är ditt enskilt mest livsförändrande ögonblick?”

Och jag vill bara förtydliga att de sa ”livsförändrande”.

Som i ”förändrade ditt liv”.

De sa inte ”viktigaste” eller ”lyckligaste” eller ”mest dramatiska” eller ”mest känslosamma”.

De sa ”livsförändrande”.

Som i ”innebar drastisk förändring i ditt liv”.

Det var vad de sa. Och jag tog för givet att man inte fick svara något om sina barn. För alla svarar liksom något om sina barn. Barn är utom tävlan, tänkte jag. Så jag förutsatte att det var underförstått att man skulle säga det mest livsförändrande ögonblicket e-f-t-e-r ögonblicken då man fick sina barn.

Men min fru väntade givetvis tills e-f-t-e-r att jag hade gett mitt svar, innan hon gav sitt svar. Och hennes svar var ”barnen”. Så där stod jag och såg ut som en okänslig jävel, liksom. Helt orättvist. Och jag vill att ni ska veta att oavsett vad någon försöker sprida rykten om i efterhand så sa jag inte att mitt mest livsförändrande ögonblick någonsin var när jag fick reda på att grejen med Toblerone är att man ska knäcka bitarna inåt. Inte försöka bryta av dem utåt.

Jag sa att det var en av kandidaterna.

Jag sa att det kanske var topp-3.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-10-07 22:26