Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Innan någon säger något annat så vill jag bara säga det här

 |  Publicerad 2013-10-29 11:25  |  Lästid: < 1 minut

Jag var alltså i Finland i helgen, på Bokmässan. En av de saker som man traditionsenligt gör när man har varit på Bokmässan i Finland är att man på kvällen, tillsammans med hundratals andra människor ur den nordiska bokbranschen, äter gratis buffé på ett mingel på svenska ambassaden i Helsingfors.

Min frus instruktioner till mig när hon fick höra att jag skulle till svenska ambassaden var kort och gott: ”Du får antingen prata med folk eller bli full, Fredrik. Du får inte göra båda.”

Så: Jag vill nu bara påpeka att även om jag inte helt och hållet följde de instruktionerna så finns det vissa förmildrande omständigheter att ta hänsyn till, om det nu skulle vara så att någon av er får höra något om att jag kanske eller kanske inte har trillat i en trappa under ett foto av kungafamiljen eller så.

Den förmildrande omständigheten är att hela svenska ambassaden är full av oljemålningar, kristallkronor och serveringspersonal i uniform. Det var som att gå runt inne på Downton Abbey.

Dessutom stod ambassadören och hans fru vid ingången och skakade hand personligen med alla gäster. Jag KUNDE ha lutat mig fram och viskat ”den turkiske diplomaten dog i Lady Marys sovrum, så’ruvet” till ambassadören.

Men det gjorde jag inte.

Jag tycker att det borde räknas som något.

DSC_068927
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-10-29 11:31