Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Inskolningen. Dag 1.

 |  Publicerad 2011-08-15 12:55  |  Lästid: < 1 minut

Det gick bra. Jag tycker faktiskt det. Min son rusade in och började slå en plastsköldpadda i huvudet på en annan unge så fort vi kom dit och jag satt mest i ett hörn och drack äppeljuice och nickade och hummade igenkännande när de andra föräldrarna pratade om föräldraskapets vedermödor under tiden. (Tydligen är det här med fasta sovtider något som är sjukt viktigt, att “låta ungjäveln springa sig trött tills han somnar där han ligger” anses tydligen inte vara ett helt “konkret” föräldraskap.)

När vi skulle gå hem kände jag faktiskt att jag skulle kunna ge mig själv F F F F av F F F F F möjliga i betyg. Jag började inte bråka med någon. Jag diskuterade inte värdet av pedagogiska kurspoäng i det svenska utbildningssystemet. Jag sa inte vid ett enda tillfälle till min son att “hon den där fattar inte ironi, för hon är tjej”. Jag blev inte full och började dra den där om två irländare i en båt. Visserligen försökte min son gå hem med en av de andra ungarnas farsa när vi var klara, men jag tror mest att det var för att det regnade och han misstänkte att den där farsan hade kört bil dit.

Lite så här i efterhand drar jag dock av ett F för att jag förmodligen skickade en del missriktade hetronormativa signaler när min son och en annan pojke lekte med en docka och jag av misstag råkade kasta en fotboll i huvudet på dockan. Rätt hårt.

Men annars.

F F F.

Nu ska jag äta kebab.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2011-08-15 12:57