Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Inte för att jag är svartsjuk. FÖR JAG ÄR INTE DEN TYPEN FAKTISKT!

 |  Publicerad 2014-06-11 22:00  |  Lästid: 2 minuter

Min familj och jag var hemma hos några goda vänner i helgen, som händelsevis har en ganska stor trädgård där det bland annat växer mynta. Eftersom min fru tycker orimligt mycket om mynta i såväl matlagning som drinkar fick hon med sig en hel kruka hem.

Och då menar jag alltså en hel kruka. Med jord i. Som det växer ett helt jävla träd av mynta i. Den är stor som ett barn. När vi skulle ta hem dem började min fru klaga på mig för att jag har så många skrivmaskiner i bakluckan. Men att hon skulle hasa hem en hel himla regnskog som luktar tandkrämsfabrik det var minsann inget problem. Och sen spillde myntan jord på mina skrivmaskiner. Och då var det skrivmaskinernas fel för de hade tydligen ”stått för nära”.

Idag när jag bestämde mig för att jobba hemifrån och satt på balkongen och kollade på tredje säsongen av Vita Huset istället för att göra det på kontoret så kom min fru ut och skällde på mig för att jag hade flyttat stolen, för den var tydligen placerad så att inte myntan skulle stå direkt i solen.

Att jag hamnade direkt i solen istället, det spelade förstås ingen roll alls. Och när jag råkade sparka till krukan när jag reste på mig så att krukan slog till min kaffekopp som jag hade ställt på balkonggolvet så att den välte och jag fick svinvarmt kaffe på hela min fot, då kom min fru utspringande och började skrika ”akta myntan!!!”. Trots att det var den fucking myntan som VÄLTE kaffet.

Nu sitter jag i köket istället. Och min fru står ute på balkongen och vattnar myntan. Och när jag ropar och frågar vem hon pratar med så hyssjar hon mig.

Jag tror att hon pratar med myntan.

Det känns som att de snackar skit om mig.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-06-11 22:07