Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

It’s a southern thing

 |  Publicerad 2015-04-23 08:20  |  Lästid: < 1 minut

Idag ska jag alltså som hastigast till Skåne. Ikväll klockan 18 ska jag bli intervjuad på en liten scen på biblioteket i Helsingborg av min vän Alex som jobbar där. Eventuellt kommer vi mest skrika invektiv åt varandra eftersom Alex växte upp i ett hem där åsikten att Donatello är den coolaste ninja turtlesen var ”helt okej”. Trots att alla civiliserade människor vet att det bara är nazister som inte tycker att Michelangelo är coolast.

 

Eventuellt kommer vi prata om mina böcker också. Men förmodligen inte om ”Min mormor hälsar och säger förlåt” för Alex tycker att den är ganska kass.

 

Hur som helst har jag redan fått upprepa min kaffebeställning tre gånger på Bromma Flygplats så jag antar att den sortens dialektförflyttning som gör att min fru måste ringa över Skype varje gång jag har varit i Skåne i mer än tre timmar för att kunna se mina läppar medan jag pratar är initierad. Jag ser som vanligt fram emot att komma ner till Helsingborg och beställa samma sorts kaffe av någon som muttrar ”jävla stockholmare”.

 

Jag är en världsmedborgare.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-04-23 08:22