Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Jag är inte tråkig. Jag har bara kraftig tröttstomme.

 |  Publicerad 2014-03-05 11:14  |  Lästid: 3 minuter

Vän: Okej, så det är alltså så långt vi har kommit i planeringen. Men det viktiga är alltså att vi hittar ett bra sätt att hämta honom på utan att han direkt fattar att det är en svensexa, fattar du? Så kanske inte som på Jontes svensexa, när vi skulle sno hans bil och vänta på honom på parkeringen och han såg dig från balkongen. Okej?

Jag: Jag satt bakom en mur!

Vän: Nedanför hans balkong.

Jag: Okej men då kan väl du bygga en jävla vågrät mur då till nästa gång!

Vän: Mmm, vi kommer snacka om det, men det är viktigt att du inte…du vet. Kanske inte håller i planeringen den här gången.

Jag: Jag tar illa upp av det här.

Vän: Okej, whatever, men hur som helst: Hur ställer du dig till fallskärmshoppning?

Jag: Aldrig i livet.

Vän: Det blir fett!

Jag: Jag är för fan rädd för att flyga inuti ett FLYGPLAN!

Vän: Okej, men du behöver inte vara med på det. Skjutbanan då?

Jag: Med pistol?

Vän: Ja.

Jag: Om jag inte litar på främlingar med fallskärm så kan du vara jävligt säker på att jag inte litar på främlingar med vapen.

Vän: Gokart?

Jag: Jag har dålig rygg.

Vän: Okej…men vafan…du får väl stå bredvid och filma eller nåt då. På kvällen efter alla aktiviteterna tänkte vi i alla fall att vi kanske kunde varva ner några timmar på ett bra förvärmställe innan vi drar till en bra klubb.

Jag: Vad är det?

Vän: Vilket?

Jag: Värmställe?

Vän: Förvärmställe, du vet…någonstans att ta ett par öl och några drinkar innan vi går vidare.

Jag: Vadå? Som en förfest hemma hos någon?

Vän: Nej, alltså, ett bra förvärmställe. En bar.

Jag: Varför säger du inte bara ”bar” då?

Vän: För att jag tänkte att du inte var 85 år gammal.

Jag: Vad fan ska DET betyda?

Vän: Men lägg av nu, skit samma, vi går till en bar. Tar ett par öl och ett par drinkar innan vi går vidare.

Jag: Och det är ett förvärmställe?

Vän: Ja.

Jag: Ett par öl och ett par drinkar, och sen…vidare?

Vän: Ja, vi kör nån bra klubb.

Jag: Du, jag vet att du är singel och ett par år yngre än jag, så vi kanske lever i olika världar, men jag är snart 33 och har två barn och har inte varit ute sen fotbolls-EM, så om jag tar ett par öl och ett par drinkar så är inte det förstället, då är det stället.

Vän: Vad menar du?

Jag: Jag menar att jag inte går ut så ofta. Så jag är mer av en sprinter än en långdistansare nuförtiden.

Vän: Okej. Men du får väl dricka lite långsammare då.

Jag: Visst, men jag pallar ändå inte vara ute hela natten. Jag föredrar att bli full så tidigt som möjligt och placerad i en taxi så att jag kan gå upp tidigt nästa morgon och  maximera tiden för att ligga ihopkurad på den mjuka mattan i vardagsrummet och gnälla och äta jordnötsringar och lova mig själv att inte göra om det här på ett år.

Vän: Alltså…jag tror inte att nattklubbarna som vi ska till öppnar förrän typ tolv…

Jag: TOLV!? Det går fan inte. Jag är sjukt effektiv när jag går ut och har roligt. Jag kommer vara klar vid typ halv nio.

Vän: Alltså, de flesta bra förvärmställena har inte ens öppnat halv nio.

Jag: Om jag ska vara ärlig brukar jag effektivisera mina kvällar när jag går ut och har roligt så mycket att jag har börjat outsourca dem på min fru. Så hon går ut och har roligt åt mig så att jag kan vara hemma och kolla på film och surfa skrivmaskinsauktioner istället.

(Kort eftertänksamhet)

Vän: Okej, jag vill inte vara otrevlig här Fredrik, jag vet att du är asbra polare med brudgummen, men skulle du ta illa upp om vi tar med din fru på svensexan istället för dig?

Jag: Jag börjar tro att det skulle vara den bästa lösningen för alla.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar