Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Jag har inga fördomar. För mig är allt godis i samma färg.

 |  Publicerad 2013-07-21 19:25  |  Lästid: 3 minuter

Ja. Låg bloggfrekvens, och så. Semester, och så. Ni vet. Idag var det ett besök på Ikea, och ni vet ju hur det blir. Man hamnar i bråk. Visserligen inte på Ikea, just idag, men det var ju de där jävlarnas fel ändå. Det var det ju. Homewreckers, de där Kamprads. Har jag alltid sagt.

För, ja: Först var alltså min svåger och jag på Ikea, för att köpa uteplatsmöbler till min svärfar. Och det gick ju bra. Men på vägen ut köpte jag sån där Non Stop-choklad i den där lilla skum-Ikea-butiken utanför normal-Ikea som säljer allting utom möbler. Och när jag kom hem skulle min fru äta av dem, och då började vi förstås bråka. Eller, ja, det var väl egentligen mer som att vi fortsatte ett gammalt bråk som vi bara hade snoozat sedan vi var på Ikea förra gången.

Och jag skiter i vad hon säger.

ALLA vet att det inte är olika smak på de olika färgerna i Non Stop. Det är bara en myt. Och min fru bara ”meh! Det står på Wikipedia!” och då sa jag som det är: Att det är vad regeringen vill få henne att tro. Så då bråkade vi om det. Och sen läste jag Wikipedia-artikeln, och OM det nu skulle vara så att det faktiskt ÄR olika smak på de olika färgerna (vilket det INTE är!) så varför skulle då brun och svart båda två vara vanilj? Va? Vem skulle få för sig att göra så mot choklad?

Exakt.

Hur som helst. Under helgen hörde i alla fall ett par läsare av den här bloggen av sig och berättade att det även finns en artikel på Wikipedia avhandlandes ett långt mindre gott syfte än choklad. Nämligen mig. Jag har aldrig haft en Wikipedia-sida förut, så jag blev lite exalterad till en början. Tyvärr kan jag ju inte ändra saker som är fel i den, eftersom den enda ”källan” som inte anses säker på Wikipedia tydligen är personen som artikeln handlar om. Dessutom är jag faktiskt lite besviken eftersom så många definierande landmärken under mitt liv helt har ignorerats av den som skrivit det här. Ingenstans tar man till exempel upp mina omfattande meriter i Football Manager (jag vann liksom franska ligan OCH Champions League med Sochaux, det borde fan finnas en Wikipedia-artikel om hur jävla svårt det är) eller det faktum att jag kan texterna till nästan alla Aerosmith-låtar fram till och med Get a Grip-albumet 1993. Är det research det? Va?

Min fru står här nu och hävdar att hon också är lite besviken eftersom det inte någonstans i artikeln framgår att jag är ”något av en åsna”. Men henne kan man ju inte lyssna på. Hon tror liksom att de gula Non Stopen smakar citron.

Ja. Vi är hur som helst hos min svärfar nu. Jag monterar hans nya uteplatsmöbler. Eller, ja. Min svägerska monterar möblerna. Och istället för att säga åt mig att hjälpa till går min fru runt och muttrar ”det är nog bäst att du inte går i närheten av Ikea-möbler idag, Fredrik. Det finns barn här”.

Så mycket svor jag faktiskt inte förra gången. Det är ren historieförfalskning hon håller på med, där.

Jag ska från och med nu börja dokumentera sånt på min Wikipedia-sida.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-07-21 19:31