Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Jag har sett Orange is the new black. Jag skulle aldrig klara mig. Jag har inte den sociala kompetensen och jag hatar gröt.

 |  Publicerad 2014-08-28 22:31  |  Lästid: < 1 minut

Alltså, jag är verkligen inte den som skvallrar. Golare har inga polare och så vidare och då vidare. Men jag vill bara göra klart och tydligt här och nu att det var min son som vände på alla skyltarna. Jag hade ingenting med det att göra.

Det handlar inte om att skvallra. Det är bara sanningen. Man ska lära barn att respektera sanningen, faktiskt. Sånt är viktigt.

Och det finns alltså en massa små skyltar i form av pilar överallt på hotellet där vi bor, som visar var allting ligger. Och de går att snurra på. Och personalen på hotellet blir verkligen svinförbannad om man gör det, men de kan inte riktigt förmå sig att skrika på små barn, så när de kom och frågade ”who did this?” så sa jag sanningen. För hela familjen tjänade faktiskt på sanningen i det läget. Så jag pekade på min son och sa ”it was that guy”.

Och då behärskade personalen sig, och gav oss bara en ganska skarp tillsägelse att inte göra om det. Och sen var allt lugnt.

Men sen kom alltså min fru och började fråga vad som hade hänt, och när hon fick veta att jag hade ”skvallrat” på mitt eget barn så vände hon sig mot mig och sa med en jätteonödigt sarkastisk ton: ”Jaha, DIG skulle man ju inte direkt vilja planera ett bankrån med”.

Och det är faktiskt sjukt orättvist. För jag är faktiskt verkligen inte den som skvallrar. Golare har inga polare och så vidare och så vidare.

Men bara så att det inte uppstår några missförstånd i efterhand så vill jag alltså bara göra klart och tydligt här och nu att min fru planerar ett bankrån.

Och jag har ingenting med det att göra.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar