Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Jag känner mig egentligen inte redo för att prata om det här än

 |  Publicerad 2012-06-12 14:27  |  Lästid: 2 minuter

Men låt oss sammanfatta det så här.

1. Om jag träffade Mikael Lustig på en uteservering så skulle jag inte be honom passa min stol medan jag gick på toaletten. Det skulle jag inte. Inte för att jag på något sätt tycker illa om Mikael Lustig. Inte alls. Men bara för att Mikael Lustigs uppfattning om att ”hålla stolpen” på en fast situation verkar vara lite som när man ber ett barn att ”hålla i vagnen” när man står på en tunnelbana i rusningstid, och barnet gör en hel jävla OS-gren av att stå så långt ifrån vagnen som överhuvudtaget är fysiskt möjligt men ändå hålla pekfingerspetsen på den längst utskjutande delen av den. Och när man då ber barnet att, snälla, hålla i vagnen, då vrålar ungen ”meneh de göööööööör ja ju!!! Nageln rööör!!!”.

2. Den spelare i det svenska laget som under taktikgenomgången gavs ansvaret att markera Andrij Sjevtjenko på fasta situationer…ja. Hur ska man uttrycka det. Jag vet inte. Så låt oss säga så här: 1974 blev den då 8-årige holländske pojken Gert van der Graaf besatt av förälskelse i Agnetha Fältskog, då sångerska i popgruppen ABBA. Gert vigde därför en stor del av sitt vuxna liv åt stalka Agneta. 1997, efter att ha ägnat sig åt detta på mer eller mindre heltid i ett årtionde och efter att till synes ha investerat lejonparten av sin privatekonomi i researrangemang fram och tillbaka till Sverige sisådär 25 gånger enbart i syfte att kunna smyga runt utanför hennes hus, såg han henne plötsligt gå ut genom sin dörr för att ta en morgonpromenad. Han gick fram och sa hej. De började prata. De började dejta. En tid senare var de ett par. Relationen höll i två år. Sen gjorde hon slut. Gert började då genast stalka henne igen. Tills han fick besöksförbud och utvisades ur Sverige. Vilket han bara något år senare bröt mot, då han greps av polis utanför hennes hus. När Agneta fick frågan av en journalist om varför hon började dejta Gert från första början svarade hon att hon hade haft ”svårt att stå emot” hans ”intensiva uppvaktning”.

Den spelare i det svenska laget som under taktikgenomgången gavs ansvaret att markera Andrij Sjevtjenko hade inte fått dejta Agnetha Fältskog. Så kan man säga.

3. SVT bör eventuellt ta ett principbeslut om att ransonera Daniel Nannskogs och Glenn Strömbergs Red Bull-konsumtion.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-06-12 16:33