Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Jag skiter i vad de säger

 |  Publicerad 2012-11-14 22:20  |  Lästid: < 1 minuter

Om man har ett barn som håller på att lära sig att prata. Och barnet fortfarande har några ord som det liksom har hängt upp sig på och inte riktigt lyckats lära sig att uttala rätt. Och ett av de orden är “kanin”. Och barnet istället konsekvent säger “ingen”. Så att när man läser en bok om en kanin och pekar på bilderna och säger “vem är det där?” så pekar han överlyckligt och vrålar “INGEN!!!”.

Och jag då spontant tänker att det hade ju ändå varit ett rätt skojigt practical joke om jag från och med nu aldrig skulle rätta honom, utan helt enkelt bara lät honom gå genom livet och tro att “kanin” faktiskt h-e-t-e-r “ingen”. Ända tills han någonstans i högstadiet får ett prov på svenskan om Iliaden och Odysséen. Och på frågan om varför Poseidon försöker döda Odysseus svarar “för att en kanin gjorde Poseidons bror Polyfemos blind”. Och då ska jag bara hoppa fram och skrika “ha!!!”.

Jag skiter i vad de säger. Det är fan normalt.

Alla föräldrar tänker så i den situationen.

Men nä, nä, nä. När FREDRIK berättar det på en middag då ska han plötsligt få en massa oroade blickar och sen en massa harklingar och en massa skit om att "alltså...du har aldrig tänkt på att du kanske behöver träffa lite mer...folk...på dagarna?".

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:26