Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Jag skiter i vad hon säger

 |  Publicerad 2013-04-16 20:16  |  Lästid: 2 minuter

Okej. Så jag gillar inte lakritsarna i Gott & Blandat. Jag står för det. Jag har aldrig gillat de där jävlarna. Och saken är nu den att min fru inte heller gör det. Hon gillar andra sorters lakritsar, men av någon anledning inte just Gott & Blandat-lakritsarna. När vi blev tillsammans för sex år sedan var det faktiskt en av de ytterst få saker som vi kunde enas om att vi var helt överens angående.

Och visst, såna saker är kanske gulliga i början av en relation. Ni vet hela vi-skrattar-åt-samma-skämt-och-gillar-samma-godis-mnååå-vi-är-liksom-själsfränder-grejen. Eller, ja. Nu var det väl visserligen kanske aldrig riktigt så mellan just min fru och mig, eftersom hon inte skrattade så jättemycket åt mina skämt så ofta i början heller, men jag antar att det kanske är så för andra. Att det blir en romantisk symbolik, på något sätt. Jag vet inte. Men hur som helst: Efter sex år börjar det ändå bli ett rätt rejält logistiskt problem, det här med Gott & Blandat-lakritsarna. Eftersom jag, varje gång min fru och jag är någonstans och tittar på någonting, i slutet sitter med en kletig tennisboll av lakrits-Gott & Blandat i näven som jag inte riktigt vet var jag ska göra av. Och visst, ibland brukar jag lösa det genom att helt enkelt bara köpa en påse Gott & Blandat till och äta upp den och lägga alla lakritsarna från den andra påsen i den påsen, men det finns fortfarande en rätt jobbig övergångsfas däremellan medan vi äter den första påsen. Och ibland vill man ju ha kanske fyra-fem påsar istället och då får inte alla lakritsarna plats i den första tomma påsen och då måste man hålla både den påsen och alla andra av de överblivna lakritsarna i ena handen medan man äter upp de andra påsarna med den andra handen och så blir det den där klibbiga lakritstennisbollen av hela skiten i alla fall.

Ni vet hur det är.

Någon borde skriva en generationsroman om det, det är vad fan någon borde göra.

Så om min fru och jag går på bio. Och jag råkar lägga märke till att det sitter ett annat par bredvid oss. Och det paret äter Gott & Blandat. Och de är också ganska kräsna med färgerna.

För. De. Äter. BARA. Lakritsarna.

De sitter och sorterar alla godisarna ur påsen och så sorterar de ut lakritsarna och sen äter de BARA dem!!!

Fattar ni?

När jag ser det hända, bredvid min fru och mig, då skiter jag i vad hon säger. Då lutar jag mig faktiskt fram och knackar den i paret som sitter närmast mig på axeln och säger: ”Om ni två gick på dubbeldejt med oss två så skulle vi kunna ta över universum!”

Det gör jag.

Alla normala Gott & Blandat-ätare hade gjort det i den situationen.

Och det står jag för.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar