Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Jag vet att det inte är ett riktigt problem

 |  Publicerad 2013-11-25 15:58  |  Lästid: 2 minuter

Men kaffemaskinen på vårt kontorshotell är en sån där som man använder kaffekapslar till. Man köper kapslarna i receptionen. Sen förvarar man kapslarna i ett rör på sitt kontor. När man vill dricka kaffe tar man en kapsel och går till maskinen och stoppar i kapseln i ett hål och sätter koppen under en kran och trycker på en knapp. Ibland måste maskinen värma upp sig lite innan den är redo att hälla kaffe i koppen genom röret. Det kan ta en stund. Jag brukar använda den stunden till att gå på toaletten.

Idag gjorde jag det.

Maskinen är ganska högljudd. Man hör när maskinen har värmt upp och sätter igång att hälla kaffe i koppen ute i köket inifrån toaletten. Man hör det jättetydligt. Jag gjorde det. Jag hörde jättetydligt hur kaffe hälldes i min kopp.

När jag kom ut från toaletten var min kopp borta.

Jag vet att det inte är ett riktigt problem men jag var tvungen att gå och hämta en ny kapsel på kontoret, och när jag kom tillbaka var maskinen tvungen att värma upp igen. Så hela min tidsbesparande åtgärd med att gå på toaletten under tiden KOSTADE mig nu tid.

Och jag vet att det inte är ett riktigt problem men jag var borta från den första koppen i kanske en minut. Och från det att jag hörde kaffet hällas i min kopp till det att jag kom ut från toaletten kan det ha gått absolut max 20 sekunder.

Och jag vet att det inte är ett riktigt problem men det här är ANDRA GÅNGEN DET HÄNDER sedan vi flyttade till den här våningen. Vilket vi i och för sig gjorde för typ ett halvår sen. Eller ett år kanske. Så det är kanske inte jättemånga gånger sett i ett större perspektiv men om det nu är så att det här är något som någon har satt i ett slags kriminellt system så tycker jag ändå att det är viktiga indicier i sammanhanget.

Antingen är det alltså någon som smyger runt här på kontorshotellet och blixtsnabbt städar bort oövervakade kaffekoppar lite sådär som hon i högtalarna på Arlanda hotar med att hon ska göra om man inte kan hålla koll på sin väska exakt precis varenda frikkin sekund medan man är där.

Eller så finns det någon här som gillar sitt kaffe exakt med den mjölkration som jag gillar och som står och gömmer sig bakom ett hörn på vår våning och bara ”FUCKING JACKPOT!” när jag går på toaletten.

Eller så är det en ironisk dödskaffemaskin som är ute efter mig.

Jag vet att det inte är ett riktigt problem men ni som har haft det tveksamma omdömet att följa den här bloggen vet mycket väl att det redan finns en ironisk dödskorridor och en ironisk dödshiss som haft samma ärende tidigare SÅ DET BÖRJAR FAKTISKT BLI ETT RIKTIGT PROBLEM NU!

DSC_068927
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-11-25 16:07