Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Jag vill absolut inte vara den som lägger mig i hur andra människor uppfostrar sina barn

 |  Publicerad 2014-10-23 22:38  |  Lästid: 2 minuter

Absolut inte.

Det är ju oerhört känsligt, det där. Alla har ju sitt eget sätt. Det ska man respektera. Speciellt om det handlar om ens grannar. De kanske kommer från en annan kultur och har en annan syn på vad som är disciplin och inte. Och det ska de ju få ha. Alla föräldrar måste ju givetvis få ha sina egna metoder och rutiner, på det sätt som fungerar för dem. Jag tänker definitivt inte vara den där snokande grannen som håller på och knackar på och tjatar om att ”anmäla” eller att ”ringa socialen”. Absolut inte alls.

Men det finns ändå en gräns, det måste jag faktiskt få stå fast vid. När man börjar höra en viss typ av ljud från lägenheten ovanför. Och man tänker att det slutar nog snart, men det gör aldrig det. Istället blir det värre. Tills man inte kan sova själv. Tills ens egna barn vaknar. Tills man känner att nej, helvete, nu måste det vara nog. Nu måste någon gå upp där och knacka på och sätta stopp. Det är ju ändå barn det handlar om. Man måste ta sitt ansvar som vuxen människa då. Måste man inte det? Jo, det måste man.

Och vet du vad? Jag tänker gå så långt som att slå fast att det kommer faktiskt en gräns när det är ens PLIKT att gå upp och lägga sig i sina grannars syn på barnuppfostran.

Det står jag för.

Det har dunkat i vårt tak i över två timmar nu, och jag är fan ingen rookie på det här. Jag känner förbannat väl igen ljudet av en femåring som går runt, runt, runt, runt, runt i lägenheten och stampar allt vad hen orkar i golvet vart och varannat steg. Stamp. Stamp. Stamp. Runt, runt, runt. Stamp. Stamp. Stamp.

Jag vet vad det där är.

Så jag vill inte lägga mig i hur ni uppfostrar era barn MEN MAN LÅTER INTE UNGARNA KOLLA PÅ FROST PRECIS FÖRE LÄGGDAGS OM MAN BOR I EN FLERFAMILJSFASTIGHET!!!

Vad är ni för slags människor egentligen?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar