Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Jag vill inte vara den kritiska rösten här.

 |  Publicerad 2013-06-19 21:00  |  Lästid: < 1 minut

Men jag skulle öppna en burk kapris. Som jag skulle ha i mat. För att kunna göra det var jag först tvungen att ta bort ett mjukt plasthölje som satt runt hela burken. Sen var jag tvungen att ta bort ytterligare ett, lite mindre mjukt, plasthölje som satt runt själva locket. Sen var jag tvungen att ta bort två små plastflärpar som satt liksom mer på sidan av själva locket. Sen var jag tvungen att skruva loss själva locket, eftersom det inuti locket satt ett litet aluminiumhölje för hålen som kaprisarna skulle trilla ut ur. Locket satt fast skithårt. När jag till slut hade fått loss locket och pillat loss aluminiumhöljet inuti locket och satt på locket på burken igen så visade det sig att det ovanpå själva glasburken satt ytterligare ett lock. Genomskinligt. I hårdplast. Svinhårt. Så först var jag tvungen att skruva loss det första locket igen, som jag hade skruvat fast skithårt, och sen var jag tvungen att gå och hämta en matkniv för att kunna lossa alla kanter på det här andra locket så att jag kunde bända loss det från själva burken.  Sen fick jag loss det. Sen fick jag fullt med kaprisvatten i hela handen. Sen kunde jag skruva på det första locket igen. Och sen kunde jag äta kapris.

Jag vill absolut inte vara kritisk här eller så.

Men jag känner fan att den där burktillverkaren kraftigt har överskattat vad man är redo att göra för att få äta kapris.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar