Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Jaha

 |  Publicerad 2013-07-03 14:16  |  Lästid: 2 minuter

Jag har alltså någon form av semester. Vilket väl kan sammanfattas med att jag, till skillnad från när jag jobbar, för en gångs skull har saker att göra och inte bara kan sitta och dricka Dr Pepper och blogga hela dagarna.

Till att börja med har jag ju lovat min fru att rensa förrådet innan hon föder barn. Och eftersom det var innan hon födde vårt förra barn som jag lovade henne det (jag hävdar fortfarande att eftersom vi ändå flyttade ett halvår senare så r-ä-k-n-a-s det som att jag gjorde det) så har det med all önskvärd (och en hel del oönskvärd) tydlighet klargjorts för mig att nu är det dags.

Insidan av vårt förråd ser ut lite som om ett dussin Stormtroopers har rökt gräs och druckit Jägermeister och hamnat i slagsmål med varandra inuti en pytteliten Mio-butik som någon har öppnat i ett tält på Roskildefestivalen. Om man ska sammanfatta det. När jag tittar på det så tänker jag att pyromaner kanske trots allt utgör en del i det naturliga kretsloppet på samma sätt som såna där små insekter som äter döda löv. Det finns grejer därinne som jag är nästan helt säker på inte ens är våra grejer. Det sticker ut tygsjok av gamla sofföverdrag och olika oidentifierade pinnar i olika storlekar och rester av lampskärmar ur hålen i ståltråden som omgärdar förrådet på det där sättet så att man får känslan av att det är så här det skulle se ut om ett biologiskt experiment gick fruktansvärt fel och en Valborgsmässobrasa utvecklade intelligens och ohyggliga superkrafter och man var tvungen att låsa in den som en av velociraptorerna i Jurassic Park.

Jag kan inte tänka mig att det är så här sniglar har det. Det kan jag faktiskt fan inte.

Det kan inte vara meningen att man ska leva så här.

Och, ja. Jag har egentligen inte kommit så jättemycket längre än så. Jag har inte öppnat själva förrådet eller så. Man börjar ju med en ytinspektion, så att säga. Alla vet det. Och nu är min fru och jag osams för att hon vill veta var jag har varit de senaste två timmarna. Och jag säger ju det.

Ytinspektion.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar