Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Julklappar till min vän N

Min vän och kontorskollega N är ju, som några av er kanske snappat upp, inte helt lätt att köpa presenter till. Dels för att han är en vuxen människa som tjänar pengar och kan köpa det han vill ha alldeles själv, och dels för att han är…ja, ni vet.

Grinchen.

I år tänkte jag först köpa något slags instrument åt honom, eftersom han ju som ni kanske minns (precis som alla väldigt smarta och ganska onda människor) är mycket musikalisk. Men det var alldeles för jobbigt, så då gick jag till ett antikvariat istället. Min vän N gillar nämligen böcker. (Man har ju ganska mycket tid att läsa när man inte gillar folk så mycket).

Men jag hittade inget jag gillade. (Jag hittade inget som jag visste vad det var.)

Så jag gick till en liten presentbutik vid Solna Centrum och köpte något annat istället. Något som, tänker jag mig, visar lite mer hur jag känner för vår relation. Något lite djupare och allvarligare.

Något som min vän N kan titta på varje dag och tänka ”ja, ja PRECIS så där är det ju!”.

Jag tänker mig att han kanske kommer vilja hänga upp dem på kontoret.

Eller att jag kanske ska limma fast dem på hans datorskärm redan innan han kommer dit.Annons
Dela (3)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar