Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Kaka tänker INTE ta skit av maka för det här. Ungar måste faktiskt lära sig någon gång.

 |  Publicerad 2014-11-10 22:03  |  Lästid: < 1 minut

Visst, om vi nu tvunget ska försöka förklara det här för barnen och ge allt som har hänt här ikväll någon sorts kulturell förankring och sådär, så absolut, låt mig i så fall börja från början:

Jo förstår ni, kära barn, att under den tid i historien för några hundra år sedan då de europeiska länder som för tillfället hade mest vapen hade för vana att utropa militärt underlägsna nationer i andra världsdelar till sina ”kolonier”, ägnade de sig såvitt jag begrep det under SO-undervisningen i högstadiet ofta åt att sticka ner sina egna länders flaggor i marken för att markera detta. Det är förstås en sedvänja som sedermera adopterats av såväl glada funktionskläder med snorskägg som precis bestigit berg som av män i sina bästa år iklädda silveronepiece som landat på månen.

Se något. Sätt en flagga i det. Utropa det till din egendom.

En alldeles utmärkt fungerande taktik när det gäller länder, berg och himlakroppar, onekligen. Men ni, kära son och kära dotter, verkar nu alltså ha fått för er att det borde funka ungefär likadant om man slickar sig själv på händerna och sedan rör vid alla kakor.

Ni naiva små änglar.

Herregud.

Och nu vill er mamma att jag ”förklarar” det här för er eftersom ni är ”ledsna”.

Så alltså, kära son och kära dotter, låt detta bli en av de viktigaste läxorna jag lär er om hur livet fungerar: Jag är er pappa. Saliv är tjockare än vatten. Jag räknar det där som att jag har slickat på kakorna själv.

Ni borde ALDRIG ha lagt tillbaka dem på tallriken.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-11-10 22:24