Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Kalle och chokladtvätten

När min fru och jag köpte Hyundaien för några år sedan fanns det en serie extratillbehör som tillval. Bland annat dvd-skärmar som placeras i ryggen av förarstolen och passagerarstolen så att baksätespassagerarna kan kolla på film medan man kör. Vi köpte inte det, eftersom vi inte riktigt förstod poängen. Visst, det hade varit sjukt soft att kunna pacificera vår avkomma med en lagom dos Pippi Långstrump under långresor, Astrid Lindgren funkar ju under gynnsamma omständigheter lite som att mentalt skjuta Carfentanil med blåsrör på 2,5-åringar. Problemet är ju bara att bilbarnstolen är vänd åt fel håll, så han hade ändå inte sett något. Så vi struntade i det.

Annons

Hur som helst. Idag tvättade jag bilen på vår lokala bensinmack och om man tog det stora tvättprogrammet så fick man en Aladdin-ask på köpet. Lite som när man säger ”om du badar nu så får du godis sen” hemma. Fast här fick man godiset i förväg.

Och det var faktiskt först när jag satt i baksätet och åt choklad inne i biltvätten och den där svinstora borsten rullade över rutorna som jag insåg att de där dvd-skärmarna ju hade varit jävla trevliga att ha ändå. För jag gillar att sitta i baksätet när bilen står i biltvätten för det får mig att känna mig som att jag är jätterik och att min limousin har hamnat mitt i en fruktansvärd storm och nu har min privatchaufför sprungit ut för att hämta hjälp och jag vet inte om han kommer komma tillbaka. Och lite då och då hör jag något konstigt ljud och då vänder jag mig panikslaget om och vrålar ”VEM DÄR!?”.

Jag är rätt dålig på att vara ensam. Kan man säga.

Och sen tänkte jag i alla fall på att det borde finnas bensinmackar som erbjöd tvättprogram vars längd baserades på längden av ett avsnitt av ens favorit-tv-serie. Och så kunde man sitta där i baksätet och äta choklad och när vattnet forsar över bilen så känns det som att det regnar och att man sitter inuti sitt biltvättsfort.

Det skulle bli lite som ett hjärnspa för småbarnsföräldrar, tänker jag mig.

Så jag tänkte en hel del på det. Och sen tänkte jag lite på ost. Eftersom chokladen tog slut. Och sen tänkte jag en del på att om jag kände någon som hette Sten och ägde en kemtvätt så skulle jag vara där varenda dag och försöka övertyga honom om att döpa om den till ”Stentvättat”.

Och ibland tänker jag på att jag kanske skulle behöva någon sorts hobby.

Dela (252)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar