Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Kanske mer nackskott, om man ska vara petig.

 |  Publicerad 2013-09-17 09:04  |  Lästid: 2 minuter

Visst.

När de frågade ”hur är läget?” och jag svarade ”jag har nackspärr” och de frågade ”har du gjort något speciellt?”. Då hade jag bara kunnat svara ”äh, ni vet, säkert bara sovit lite snett eller nåt”. Det hade jag. Det hade varit enklare. Men nu är jag ju en ärlig och uppriktig person så jag började förklara att jag var uppe med min nyfödda dotter imorse och det enda sättet att få henne att somna om är att ha henne i knät på en stor kudde och gunga henne oavbrutet fram och tillbaka. Och det är sjukt långtråkigt. Man kan bli sittande där i timmar. Och klockan var typ 04.30, så för att jag inte själv skulle somna och tappa henne (bebisar funkar visserligen i teorin lite som det där tricket med att hålla nycklar i handen för att du ska vakna direkt om du somnar, men nycklar är inte alls lika långsinta) satt jag i köket och netflixade Underworld med hörlurar i öronen.

Problemet var bara att för att kunna göra det var jag tvungen att dra själva hörlurssladden över själva bebisen, och jag hade för att göra en lång historia åtminstone marginellt mindre lång helt enkelt inte kalkylerat med gripreflexen.

Och när Charlton Heston stod på det där NRA-mötet i det där Youtubeklippet och skrek att regeringen kunde komma och slita hans gevär ur hans ”kalla döda händer”, då borde han fan istället ha skrikit ”ur ett par mjuka fluffiga små rosa bebishänder”, för det hade varit oändligt mycket mer illustrativt. För de släpper fan inte ett skit, de där små rackarna. Och mina lurar satt jättetajt. Och det var mitt i det bästa i filmen när hela fajten liksom börjar mellan vampyrerna och varulvarna, och jag ville inte väcka min dotter för det tog helt SJUKT lång tid att få henne att somna från första början och jag hade verkligen investerat seriös gungtid i det projektet, så jag satt liksom lutad framåt med huvudet på sidan på kudden bredvid henne i mitt eget knä medan hon fortfarande höll svinhårt i sladden och så satt jag så och kollade på resten av filmen på laptopen uppe på bordet.

Och nu har jag nackspärr.

Jag tänker antingen sluta förklara såna här saker för folk eller så tänker jag sluta ha morgonmöten med folk som inte har barn.

Något av det.

DSC_068927
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-09-17 09:05