Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Kärlek. Den kommer i två delar.

 |  Publicerad 2013-04-10 20:53  |  Lästid: 2 minuter

Så.

Å ena sidan så släppte min fru ut all luften ur vår sons uppblåsbara delfinbadleksak efter att han badade förra gången. Och när han tvingade mig att blåsa upp den igen, och jag frågade henne varför i namnet av allt som är dyrt och heligt som hon hade släppt ut luften ur den från första början, så sa hon att delfinen ”var i vägen”. Och när jag, som man gör om man är en lite rationell människa, föreslog att hon då faktiskt kunde blåsa upp delfinjäveln själv den här gången så drog hon gravidkortet och började hålla på om att hon faktiskt bär runt på en människa därinne och bla bla bla och att det minsta jag kunde göra då var faktiskt att blåsa upp delfinjäveln medan hon ”fixade en grej i köket”. Och jag börjar bli fett trött på gravidkortet för det är lite som när folk bara spelade Hwoarang i Tekken 3 och bara körde samma himla spark hela frikkin tiden. Det är så jag känner.

Men hur som helst. Jag blåste upp delfinjäveln.

Och sen kom jag ut i köket, och då visade det sig att min fru hade köpt det här åt mig:

För idag är det nämligen den internationella bulle-med-bulle-dagen. I hela Sverige. Eller åtminstone i hela Skåne. Eller möjligtvis bara i delar av Skåne. Jag vet inte exakt hur utbrett det här egentligen är nu när vi lever i den här fullständiga kulturskymningen där inte alla som ser en chokladboll och en frukostfralla omedelbart begriper vad de har att göra med. Men min fru kom i alla fall ihåg det här, så hon köpte en till mig.

Eller, som hon uttryckte det, ”jag vill visa respekt för din kultur i ditt hemland, även om ni är barbarer”. Och med hemland menar hon Helsingborg. För hon hävdar att det här inte finns någon annanstans. Vilket givetvis är lögn och förbannat ljug men en aning svårt att bevisa eftersom det inte finns i Stockholm och det är egentligen de enda två ställen jag har bott på. Min fru hävdade i flera år att det här bara var någonting jag och min vän R hade hittat på för att legitimera våra matvanor.

Men, ja. I alla fall. Frun, alltså.

Å ena sidan: Delfinjävel. Å andra sidan: Bulle med bulle. Och, ja, ni vet. Det där med att hon föder våra barn också och bla bla bla.

Så jag får väl medge att hon fortfarande ligger på plus här. Det får jag väl.

Men de av er läsare som också har ätit bulle med bulle idag uppmanas här och nu att tala ut eller att för evigt hålla era ärtor! Var åt ni den? Hur gjorde ni den? Hur smakade den?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-04-11 14:00