Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Keep on rockin’ in the free world

 |  Publicerad 2014-04-01 04:17  |  Lästid: 2 minuter

Jo. Det har alltså varit något av ett blogguppehåll här. Eller ”något” och ”något”. Det har väl varit just det, bara. Låt oss inte använda svåra ord i onödan.

Det beror till en del på att jag ju…ja. Är på semester. Carpar diem. Kvalitetstidar. Umgås med människorna som verkligen betyder något och påminner mig själv om vad livet egentligen handlar om och så vidare och så vidare.

Det beror även till en del på att jag blev matförgiftad ungefär tjugo minuter efter att vi kommit till San Francisco.

Hur delarna är fördelade kan vi väl möjligen dividera en smula men om någon av er jobbar på sjukvårdsrådgivningen eller upplysningen eller vad det nu heter och fick ett samtal från min fru för några dagar sedan så vill jag påpeka att hon KRAFTIGT underdrev nivån på min feber. ”Lite varm och gnällig” är på intet sätt ett rimligt vis att beskriva mig när jag ligger i fosterställning på golvet i ett hotellbadrum och måste ta av mig klockan för att den smälter. Hon förklarar för sköterskan att jag ”svettas lite” och här ligger jag och…ta mig fan. Om jag hade legat i ett majsfält. Det säger jag bara.

Jag trodde hur som helst inte att Mat skulle göra så här mot mig. Jag hade förväntat mig det från Snacks och kanske Tilltugg och möjligen från såna där Hors d’oeuvres för jag har aldrig riktigt litat på de jävlarna (de försöker liksom för mycket, man vet att det är något skumt med självkänslan när man måste göra sig till sådär, de är den rosa cowboyhatten av aperitifs, ni behöver inte hålla med mig men det är så jag känner och jag hade en hel del tid att fundera över sånt här medan jag låg på badrumsgolvet så jag är ändå RÄTT säker på att jag har ordentligt med belägg för det här) men jag trodde inte att Mat skulle göra så här mot mig. Jag trodde att vi hade en starkare relation än så. Med gift i salongen, liksom. Inte ens butlern i Cluedo hade betett sig så.

Sjukvårdsrådgivningen eller upplysningen eller vad det nu heter frågade i alla fall min fru vad jag hade ätit det senaste dygnet men sen stoppade de henne strax efter att hon kommit till första lunch och påstod att det helt enkelt inte gick att isolera den utlösande faktorn med sådär många variabler.

Det var inte speciellt upplysande. Det var det faktiskt inte.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-04-01 04:18