Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Klargörande angående klargörandet av vissa redan klara göranden. Angående yoghurt.

 |  Publicerad 2015-02-14 15:02  |  Lästid: 2 minuter

Jag har noterat att det uppstått viss förvirring i kommentarsfältet angående de senaste två blogginläggen och vad som egentligen karaktäriserar en ”skål” gentemot en ”djup tallrik”. Somliga läsare tycks vara av uppfattningen att alla tallrikar är platta, en uppfattning jag personligen givetvis respekterar helt och fullt och antar kanske beror på geografiskt grundade kulturskillnader oss emellan, men jag känner ändå att det är mitt ansvar att påpeka att ert problem i så fall är att både ni och era serviser saknar djup och att såväl Ferdinand Magellan som köksavdelningen på Ikea vet att allt inte är platt som glimmar. Eller guld. Eller hur fan det nu är.

Det finns i alla fall djupa tallrikar. Det är en grej.

I vissa hushåll är det tydligen kutym att det är dessa djupa tallrikar man äter yoghurt ur. Jag har detta från säker källa. Hon är min fru. Hon är oerhört säkert. Men eftersom jag nu personligen tycker att djupa tallrikar rymmer en aning för lite yoghurt har jag alltid föredragit att äta min yoghurt ur en skål. För då får man plats med mer krispiga grejer i yoghurt. Flingor och Digestivekex och sådär. Det är inget brott. Vi lever i en demokrati. Här råder yoghurtfrihet.

Så för att reda ut alla eventuella missförstånd nu direkt (jag vill liksom inte ha hela ”DET ÄR EN KVADRAT”/”DET ÄR EN FYRKANT”/”MEN MÄT MED ETT SNÖRE DÅ!!!” -rabaldret på halsen igen) så följer här nedan en tydlig och illustrativ bild av de geometriska skillnaderna mellan djup tallrik och skål.

Det till vänster är en djup tallrik. Det till höger är en skål.

Det i bakgrunden är ett får med en Captain America-sköld, tror jag. Jag har ingen direkt förklaring till det. Jag var inte jätteuppmärksam när jag tog bilden. Men det är säkert inget att oroa sig över.

IMG_2681
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-02-14 15:04