Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Kontoret: Lägesuppdatering

Mitt internet, trådlöst, är fortfarande otroligt långsamt. Min vän N:s internet, med sladd, är fortfarande otroligt snabbt. I förmiddags trodde jag för ett par ögonblick att problemet var nära en lösning, då en ny man som vi aldrig tidigare träffat (inget päron i handen och inte heller utrustad med någon särskild dialekt, däremot iklädd stickad väst av den där sorten som jag inbillar mig att moderedaktörer landet över verkligen inte tycker att man ser tillräckligt sällan nuförtiden) knackade på dörren och presenterade sig som ”från IT-avdelningen” och frågade om min ”uppkoppling” fortfarande var ”seg”. Jag sa att den var det. Eftersom jag tänkte att han då skulle säga ”jomendåsåjagförstår, då går jag och hämtar en sladd”.

Annons

Det gjorde han inte.

Istället pekade han på min dator och sa ”får kolla?”.

Jag nickade.

Han kollade.

I 20 minuter.

Sedan reste han sig upp, ryckte på axlarna, pekade på någon form av sifferkombination i en liten ruta på min skärm som betydde ungefär lika mycket för mig som den griffeltavleekvationen i Good Will Hunting betydde för mig, och sa lugnt ”uppkopplingen är perfekt”.

Och sedan gick han.

Det är förstås intressant på flera sätt. Mest av allt eftersom han nu har härskarteknikat mig till att aldrig kunna be om en sladd igen.

En intressant bieffekt är att det strax efter lunch blev sjukt varmt i vårt kontorsrum. Receptionisten tror att det kanske kan ha att göra med det centrala värmesystemet i huset, och erbjöd sig därför att ringa fastighetsskötaren. Jag tackade nej, eftersom jag är rätt säker på att fastighetsskötaren kommer komma in på vårt kontor med antingen päron eller dialekt, sitta här i 20 minuter, och sedan konstatera att ”temperaturen är perfekt”.

Så nu tänker jag istället ägna resten av eftermiddagen åt det som i affärsvärlden kallas intern probleminventering. Eller, som lekmännen uttrycker det: Åt att lista ut hur man öppnar våra jävla fönster.

Min vän N assisterar mig i vanlig ordning genom ömsom uppmuntrande tillrop och ömsom tolkning av Nellys ”It’s gettin hot in here” på japansk bambuflöjt.

Vad gör ni?

Dela (16)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar