Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Kort meddelande till några människor i Höganäs

 |  Publicerad 2015-02-24 18:35  |  Lästid: < 1 minut

Imorgon var det tänkt att jag skulle vara med Höganäsbibliotekets författarkväll, men tyvärr har vi fått boka om det till 13 mars istället. Jag har nämligen fått vinterkräksjukan. Igen. Officiella beräkningar från delar av min familj gör gällande att det är fjärde gången den här vintern. Det har konstaterats att om mitt immunförsvar var ett militärt försvar skulle det bestå av en ensam kille som tagit en aningen för hög dos receptbelagda mediciner och nu stod vid gränsen iklädd enbart kalsonger och viftade med en tom hushållspappersrulle som ett Jedisvärd och skrek ”JAG SKA RINGA MIN BRORSA OCH ALLA DOM!”.

Vissa väl valda delar av min familj har även hörts muttra att ”problemet är att Fredrik är den värsta sortens hypokondriker, den sorten som faktiskt blir sjuk stup i kvarten, så att han kan fortsätta gnälla hela året”.

Men jag beklagar verkligen att det blev så här, om det var någon av er som läser det här som tänkte komma. Jag har till mitt försvar pratat med min läkare och han förklarade smittotiden och frågade: ”Skulle du bedöma att folk tycker mest om att höra dig prata om dina kepsar eller mest om att inte få vinterkräksjukan?”.

Ni behöver inte svara på det.

Men det blir alltså 13 mars istället. Tivolihuset i Höganäs, 19.30. Jag är en aning orolig över att det är just fredag den 13:e men väl valda delar av min familj muttrar ”två minus kanske blir ett plus?”.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar