Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Kvalitetstid

Vår dotter hade gått och lagt sig. Min fru och jag och vår son satt runt köksbordet. Jag höll på med min dator, min fru och vår son byggde Lego, och jag sa lite som i förbigående: ”Fan, jag måste ändå erkänna att det är skönt nu när baseballsäsongen är slut så att man har lite mer tid för…”

Annons

Och sen hörde inte min fru och vår son riktigt vad jag sa, så de slutade omedelbart bygga Lego, och min son gömde instinktivt instruktionerna och alla de små bitarna under en låda, och båda såg nästan rädda ut när min fru till sist utbrast: ”Vad SA du nu, Fredrik?”

Och då upprepade jag: ”Jag sa att det är skönt nu när baseballsäsongen är slut så att man har lite mer tid för att titta på hockey på kvällarna”.

Och då skrattade min fru genast nervöst och sa: ”Jaha. Tack gode Gud. Jag trodde att du sa ‘mer tid för familjen’.”

Och hon lät liksom lättad, när hon sa det. Och jag hörde hur hon viskade ”han har sin hockey nu, oroa dig inte” till vår son och hur han liksom andades ut och tog fram alla de små Lego-bitarna igen.

Och jag ska inte ljuga för er. Jag tog faktiskt lite illa upp.

S-Å dålig är jag faktiskt inte på att bygga Lego.

Dela (135)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar