Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Lånar och snor

 |  Publicerad 2014-04-20 21:28  |  Lästid: < 1 minut

Jo, snabb fråga bara: Om ni och jag har växt upp under någotsånär ungefär samma årtionden och har någonting fundamentalt personlighetsmässigt gemensamt över huvud taget så tillbringade ni en hel del av er ungdom åt att detaljstudera Steve Irwin när han brottade ner krokodiler. Jag vill minnas att han i ett avsnitt någonstans hjälpte några läkare att ge ett alldeles särskilt välutfordrat grönt flodmonster en bedövningsspruta så att de kunde flytta den till en annan flod, där jag får anta att risken att den okynnesåt golfspelare var aningen mindre än i den första floden.

Hur som helst: De oskadliggjorde krokodilen genom att slå en ögla av ett tjockt rep runt käkarna på den, varpå ungefär tio beväpnade vakter kastade sig ovanpå, så att veterinären kunde ge den sprutan. Och sedan somnade den.

Är det någon som händelsevis vet om Steve Irwin vid något annat tillfälle spelade in ett avsnitt på liknande tema fast där det handlade om en åtta månader gammal jättearg krokodil som var asförkyld och inte kunde sova för att den var täppt i näsan men frikkin VÄGRADE snyta sig eller ens bli torkad på överläppen (vilket det hade behövts en vertikal ismaskin till vid det här laget) utan bara vrålade grejer och stoppade in sitt finger i sin farsas öga så att han på fullt allvar förmodligen har förlorat djupseende och all förmåga till avståndsbedömning nu?

Tips mottages.

Jag försökte använda den där nässköljsgrejen från Apoteket på henne och nu ser jag inte i färg på högerögat.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-04-20 21:29