Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Läsarfråga. Och svar.

 |  Publicerad 2014-02-23 21:01  |  Lästid: 2 minuter

Fråga:

Skrmavbild 2014-02-23 kl. 20.44.48

Svar: 

Jag har, alltså, det beror ju på hur man definierar frågan. ”Har” insinuerar ju att jag har dem här. Där jag är. I badrummet i vår lägenhet. Och här har jag kanske två. Tre, kanske. Men den tredje är liksom lite på tröskeln så den är egentligen mest i hallen. Och så har jag några stycken i förrådet. Exakt hur många kan jag inte säga på rak arm men det är mer än en grupp och mindre än ett gäng. Och så har jag väl ungefär tre på kontoret. Och två i det där facket i bakluckan i bilen där man ska ha reservdäcket.

Men om jag ska vara helt uppriktig mot dig, och jag känner faktiskt att vi ska vara uppriktiga mot varandra, så tycker jag att frågan är ganska otrevlig och fördomsfull.

Du skulle väl liksom inte komma fram till mig på gatan och bara ”jaha, dags att bekänna nu, hur många BARN har du egentligen? Va?”.

Jag har två, liksom.

Jag kan bara skriva på en åt gången men det betyder inte att jag inte älskar båda lika mycket.

IMG_0430

Det här är en Royal 10 med singelglaspaneler från 1923. När den skulle marknadsföras tog tillverkaren med en journalist upp i ett flygplan och kastade ut den inuti en bastant trälåda. Trälådan gick i tusen bitar, skrivmaskinen höll. Sånt kan man nästan aldrig göra med barn. 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar