Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Läsarinteraktion. (Det är jag som interagerar med läsare, alltså. I de allra flesta fall utan att någon har bett om det.)

 |  Publicerad 2014-11-13 21:34  |  Lästid: 2 minuter

Angående det blogginlägg jag skrev häromdagen rörande stekta ägg med köttfärs och ost (om man inte har läst det inlägget och händelsevis skulle ha slut på kvalitetsinternet så kan man scrolla neråt här i bloggen tills man ser ost) kom det in en hel del förslag på vad det kunde kallas, men låt oss nöja oss med att konstatera att de allra flesta faktiskt var en enda lång besvikelse. (Att flera av er ÖPPET visade era sympatier för min frus samhällsomstörtande tendenser tänker jag inte ens nämna. I alla fall inte mer än en gång. Den här gången.)

Att kalla det här för en ”omelett” som flera av er håller på med är faktiskt rätt upp och ner provocerande. Omelett innehåller mjölk eller grädde eller andra nötkreatursrelaterade grejer som man gör en smet av. Det här är bara stekta ägg, som man så att säga inkluderar hela nötkreaturet i istället. Det är skillnad på stekta ägg och omelett. Sluta håll på.

Av de lite mer seriösa svaren framkom i alla fall att det här äts regelbundet i väl valda delar av Libanon (jag har inte kunnat konfirmera detta med min breda libanesiska vänskapskrets eftersom min breda libanesiska vänskapskrets består av en person och han är vegetarian och faktiskt inte ens särskilt bred och det går inte att resonera med honom om sånt här, eller om fotboll, men det är en helt annan historia och egentligen inte hans fel ty han må icke rå för att han föddes in i denna värld som Arsenalsupporter). Det framkom även förslag på andra geografiska tillhörigheter med tillhörande variation av utländska namn. Flera av bokstäverna i de föreslagna namnen hade sneda streck ovanför bokstäverna. Jag tror att åtminstone ett av dem var franskt. Det blev kaos.

Något hederligt svenskt namn framkom hur som helst över huvud taget inte (och säger ni ”omelett” en gång till så kommer jag rulla in mig i en matta och aldrig komma ut!) och bortsett från att trogna blogghäcklaren ”Hoddle” föreslog ”Manchester Uniteds försvarspel” eftersom det såg ”lika smetigt ut” så har jag sorterat ner de seriösa förslagen till fem finalister. De är:

1. JG som föreslår ”färsfrittata”.

2. MN som föreslår ”sportsluring” eftersom det är vad hennes far och farfar kallar det när de steker allt de hittar i kylskåpet och sedan bara knäcker ett par ägg över alltihop. (Och om någon av er andra tänker skrika ”BONDOMELETT!” nu så tänker jag skrika fula saker tillbaka inifrån min matta!).

3. Raggoparden som föreslår ”huevos con carne”.

4. Erik som föreslår ”göttröra”.

5. Anna, som i egenskap av sambo till en entusiast av varianter på samma maträtt kallar den ”varm hög”.

Ska vi rösta, eller?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-11-13 21:36