Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Läsarmackalördag

Anna delar med sig av sin mans LCHF (det är som vanlig mat, fast utan omslag) -inspirerade macka. Kycklingfilé som grund, ost, bacon, cheddarost, majonnäs, ketchup, smörgåsgurka och ytterligare två kycklingfiléer. Jag tycker det ser gött ut. Speciellt om man hade fått lägga den i en baguette av något slag.

Annons

Amie kör smör, mediumstekt nötytterfilé, ägg, tomat, knaperstekt saltkött, tomat, riven ost, lök och majonnäs. Jag tänker anta hållningen av oskyldig tills motsatsen bevisats och förutsätta att det betyder att baconen åts vid sidan om.

Anna bidrar med en enklare toast på hederligt vitt rostebröd, bacon, cream cheese, skinka, hushållsost, stekt ägg, brie, falukorv, kantareller, rostad lök, tomat och mer ost. Hon säger att man gärna får toppa med lite grillkrydda. Och lite brie. Och lite skinka och någon köttbulle. Och prickig korv.

Det fina folket på bloggen samlevnad.bloggspot.com hoppade också på det här LCHF-tåget och gjorde en macka med lövbiff som bröd. Ovanpå lövbiffen bjussar man på smält mozzarella, bacon, stekt salami, ädelgräddost, mer salami, mer bacon, lite mer mozzarella, en ny skiva lövbiff och lite extra ädelgräddost som topping.
Personligen hade jag kanske rullat in den i lite pastrami. Men jag vill inte lägga mig i.
Frank rullar in med rostat bröd med majonnäs, dijonsenap, ett tjockt lager revbensspjäll, sweet baby ray’s barbecue sauce, ytterligare ett lager revbensspjäll och till sist en prydlig hög coleslaw toppat med saltgurka. Frank föreslår något fräscht och lite nyttigare tillbehör till detta, som till exempel friterade lökringar. Jag föreslår att man toppar det hela med en skiva bacon eller två eller så.

Vilka tomaterna på bilden är vet jag inte.

Jens och Cecilia har döpt sin macka till ”Härligheten”. Jag tror att det är lite för att den är full av gött och lite för att de ska få en anledning att säga ”jag åt upp hela Härligheten” så ofta som möjligt. Ingredienserna är en hel falukorv som snittas i mitt och fylls med så mycket ost att det skulle kunna göra en ko laktosintolerant. Sen lindas hela Härligheten (score!) in i bacon och sätts in i ugnen.

Jens och Cecilia hälsar att de är medvetna om att man kanske måste använda bröd för att få kalla det en macka, men att de ”inte tänker acceptera det innan det finns ett bröd som är gjort av kött!”.

Bloggen vill dock påpeka att det finns det faktiskt. Köttfärslimpan.

Läsaren Von Jarmon skickar sin ”uppvärmningsmacka” som han mjukar upp med innan Premier League-sändningarna på lördagarna. Bearnaisesås på stekt formbröd, med stekt ägg, stekt falukorv, stekt bacon, stekt ost. Rostad lök som topping.

Eller, som den heter i Danmark: Stekt lök.

Kalle skickar en slags variant på fattiga riddare. Fast…ja, ni vet. Lite mer förmögna riddare. Riddare med lite jävla prioriteringar i finanserna liksom.

Vitt formbröd doppat i ägg och stekt simmandes i smör (solen tar ju bättre när man badar, som bekant). På detta: Bacon, stekt falukorv, stekt svamp, bearnaise och rostad lök.

Ulrik skickar till sist in en alldeles briljant liten macka i all sin enkelhet, gjord av hans vän Mattias. ”Pulled pork” som fått götta sig i ugnen och sedan ”vila en timme med lök i folie” (som ett fläsk-spa, jag gillar det Mattias!). Brödet har fått frottera sig med vitlök, smör och persilja.

Jag tror att allt det där på toppen är ost. Men det spelar ingen roll om det inte är det. I’m a believer.

Dela (37)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar